Girişimciler sertifikalarını aldı

Elazığ'da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' sertifika töreni yapıldı.

Girişimciler sertifikalarını aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Girişimcilik eğitimlerinde Elazığ’da öncü olan Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası,2016 yılında 280 kişiye, 2017 yılında ise 240 kişiye eğitim verdi.

3. Dönem “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik' kurslarında Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası’nın düzenlediği eğitimlerde 240 kişi eğitim alırken ASKON’un düzenlediği eğitimlerde ise 30 kişi eğitim alarak esnaflığa ilk adımı attılar.

Elazığ Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanı Cemil Erdem, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Esnaf Oda Başkanlarımız, STK Temsilcileri ve kursiyerlerimiz katılacaktır.

Programda kursiyerler adına bir konuşma gerçekleştiren Necla Bak, Esnaflığa başladıklarını için çok mutlu olduklarını ifade ederek kendilerine her zaman yanlarında olan Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş’a teşekkür ederek “Kadın girişimci olmak çok farklı bir duygu. Allah nasip ederse Vali Fahri Bey Caddesinde “Necla Bak Beauty Center” isminde güzellik merkezi açacağım herkesi işletmemize bekliyorum” dedi.

Askon Şube Başkanı Yakup Baş’ta ASKON hakkında bilgiler vererek “ASKON’un her zaman girişimcilerin ve KOBİ’lerin yanında yer almıştır. Yeni girişimcileri Derneğimize bekliyoruz. Girişimci kardeşlerimize çıktıkları bu yolda bol kazançlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ULAŞ: “HİZMET NİMETTİR”

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ise Göreve geldikleri eğitime çok önem verdiklerini belirterek “ Eğitimlerimiz içersin de çok farklı eğitimler oldu. Bunların en başında KOSGEB eğitimlerimiz oldu. Bunların yanında Fırat Kalkınma Ajansı birlikte düzenlediğimiz eğitimler oldu. Avrupa Projelerimiz oldu.Ben buna çok önem veririm eğitimsiz bir insan, eğitimsiz bir temsilci kendine faydalı olmadığı gibi çevresindeki insanlara da faydası olmayacağı düşüncesindeyim. Eğitimlerde birlik ve beraberliğin önemine sıkça dikkat çekiyoruz. Bizler birlik ve beraberlik içinde olursak ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamaz.2014-2017 yılları arasında 520 girişimciye KOSGEB eğitimleri vererek sertifika verdik. Hizmetlerimizde paydaş olursak zenginlik katıyor. Bugünkü programımıza ASKON Başkanımızla yaptık ben kendilerine teşekkür ediyorum. Hizmetlerimizde bizlerin her zaman yanında olan sayın valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a Elazığ Belediye Başkanı sayın Mücahit Yanılmaz’a, Elazığ Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanı Cemil Erdem’e ve meslek odası başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Esnaflığa başlayacak kardeşlerimize çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Biz her zaman onların yanında olacağız. Bizleri kırmayarak programımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ERDEM “ELAZIĞ OLARAK ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜNÜ YAŞIYORUZ”

Elazığ Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanı Cemil Erdem’de çok mutlu bir günü yaşıyoruz yüzlerce girişimci kardeşimiz esnaflığa ilk adımı atıyor onun için Esnaf Birlik Başkanı olarak çok mutluyum diyerek “Mitat Başkanımızı bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Girişimci kardeşlerimiz açtıkları küçük işletmelerle başarılı olacaklar. Bazı kardeşlerimiz bakacaksınız fabrikalar açmış olacaklar. Bayan kardeşlerimizin daha çok eğitim almaları bizleri çok mutlu etti”.

BAŞKAN YANILMAZ: “HER ZAMAN ESNAFLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, Eğitim alan kursiyerlere başarılar dileyerek “Bugün sertifika alacak kardeşlerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Bu kardeşlerimiz ülkemizin ekonomisinden yiyen değil üreten kişilerden olacaksınız. Bizlerde belediye olarak sizlerin her zaman yanında olacağız ve sizlere sahip çıkacağız. Sizlerin varlığı bizler bir gücüz. Esnafımızla birlikte biz bir gücüz. Ve hep birlikte Elazığ’ız. Elazığ’ı büyütmek, Elazığ’ı güçlendirmek ve güzelleştirmek hepimizin en asli görevimizdir. Esnafımızın kazandığı her paradan gurur duyarız”.

VALİ KALDIRIM: “ELAZIĞ’IN GELİŞME KALKINMAYA İHTİYACI VAR”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise Ülke ekonomisin gelişmesinde özel sektörün önemine değinerek “Yeni girişimcileri aramızda gördüğümüzde çok mutlu oluyorum. Kadın girişimlerin olması bizleri daha çok mutlu ediyor. Bir kişinin istihdamını sağlayan girişimci bizler için çok önemlidir. Biz girişimlerin her zaman yanındayız. Elazığ’ın gelişmeye kalkınmaya ihtiyacı var. Yeni yatırımcıyı, yeni girişimcileri çok önemsiyoruz. Bugün çok güzel bir program oldu. Ben programda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Girişimci kardeşlerimizin meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Program girişimcilere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.