Girişimcilikte Elazığ merkez oldu

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası tarafından 2017 yılında toplam 210 girişimciye eğitim verildi.

Girişimcilikte Elazığ merkez oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016 yılında Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası ve KOSGEB işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarında 180 girişimci eğitim alarak devletimizin verdiği destekten faydalanmaya  hak kazanmıştı.

2017 yılında Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası tarafından verilen 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarından 112 erkek, 98 kadın girişimci eğitim aldı. Eğitim alanların 50’si Üniversite,78’i lise,36’sı ortaokul ve 46’da ilkokul mezunudur. Yaş grubuna göre ise 113 kişi 30 yaşın üstünde iken 77 kişide 30 yaşın altında yer aldı.

İL DIŞINDAN EĞİTİMLERE ÇOK KATILIM OLDU

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası ve KOSGEB işbirliğinde 2017 yılı 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarına 12 farklı ilden kursiyerler katıldı. Bu iller; Tunceli,Muş,Diyarbakır,Malatya,Mersin,Niğde,Ankara,İstanbul,İzmir,Eskişehir,Kayseri ve Bursa oldu.

BAŞKAN ULAŞ: “ESNAFLARIMIZIN KAZANCI BİZİM KAZANCIMIZDIR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Elazığ’a hizmet etmek kendilerine büyük mutluluk ve onur verdiğini söyleyerek tüm mesleklerden vatandaşlara eğitim verdikleri ifade etti.

Başkan Ulaş: “Göreve geldikten sonra eğitimlere çok önem verdik. Esnaflarımızın faydası olan her çalışmada taşın altına elimimizi koymaktan asla geri durmadık. Devletimiz tarafından esnaflarımıza verilen desteklerden daha çok faydalanması için bizler elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah. Odamız ve KOSGEB işbirliğinde 2015-2016 yıllarında 180 kardeşimiz 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarının da eğitim alarak mezun oldular.Bu kardeşlerimizin yarısından fazlası esnaflığa başlayarak kendi işinin patronu oldu.Bu esnaflarımız - ilimiz ekonomisine ve işsizliğine katkı sağlamaya başladı”.

BAŞKAN ULAŞ: “BİZİ EN MUTLU EDEN BAYAN ESNAFINDAKİ BÜYÜK ARTIŞ”

Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş; “KOSGEB ve odamız arasında 2017 yıllarında 210 girişimci vatandaşımızın eğitim alması için protokol imzaladıktan sonra odamız tarafından hemen eğitimlere başladık. 30 kişilik,7 grup halinde toplanda 210 kişinin eğitimlerini bitirdik. En kısa sürede sertifika töreninde kardeşlerimizin belgelerini kendilerine teslim edeceğiz. Bu yılki eğitim alan 210 vatandaşlarımızın yarısına yakını bayan kardeşlerimiz oluşturdu. Bu bizleri çok mut etti. Çünkü kadınlarımız esnaflığa daha çok başlıyorlar. Ve kendi ekmeklerini kazanıyorlar. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor”

ULAŞ: “ELAZIĞ GİRİŞİMCİLİKTE BÖLGENİN MERKEZİ OLDU”

Girişimcilik eğitimlerine 12 farklı ilden kursiyerler katıldığını dile getiren Başkan Ulaş, eğitimlerimiz devam edecek diyerek “Önceliğimiz Elazığlı vatandaşlarımız eğitim almalarını istedik.Ama bazı illerimizden de eğitim almak için odamıza başvuru yaptılar uygun olanlara eğitim verdik.Elazığ kazanması Türkiye’nin kazanması demektir.Elazığ’ımız girişimcilikte bölgenin merkezi oldu düşüncesindeyim.Eğitimlerimiz hiçbir zaman bitmeyecek sürekli olarak devam edecek.Ramazan Bayramı sonrası inşallah sertifika töreni ile kursiyerlerimizin sertifikalarını vererek girişimcilerimiz esnaflığa başlayacaklar.Ben bizlere her koşulda destek olan KOSGEB İl Müdürümüz sayın Şaban Yaşa’ya,Kosgeb uzmanlarına ve eğitim veren hocalarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.