Gri surlar çiçeklerle renklendi

Diyarbakır'da tarihi surların çevresine Büyükşehir Belediyesince 16 bin çiçek dikildi. Gri surlar, çiçeklerle renklenirken, izlemeye doyumsuz bir manzara oluştu.

Gri surlar çiçeklerle renklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da tarihi surların çevresine Büyükşehir Belediyesince 16 bin çiçek dikildi. Gri surlar, çiçeklerle renklenirken, izlemeye doyumsuz bir manzara oluştu.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesini çevreleyen, 5 bin 700 metre uzunluğunda,10-12 metre yüksekliğinde ve 3-5 metre genişliğindeki surların çevresine Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 bin çiçek dikildi. Çiçekler, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan gri surları renklendirirken, izlemeye doyumsuz manzaralar oluştu.

Diyarbakır’da zaman zaman gelip gittiğini kaydeden Ahmet Siverekli, kentin son zamanlarda daha renkli ve temiz olduğunu belirtti. Şehrin bu halini beğendiğini kaydeden Siverekli, “Güzel, temiz bir şehir. Çiçekleri görüyorsunuz. Daha önceden bu kadar temiz değildi şimdi daha temiz bir şehir” dedi.

“Gerçekten güzel bir şehir”

İş seyahati için Malatya’dan geldiğini söyleyen Ali Akboğa, ilk defa şehri gezme fırsatı bulduğunu ve kentin anlatıldığı gibi olmadığını vurguladı. Akboğa, “Daha önce Diyarbakır’a hep geliyordum ama fırsatım olmuyordu gezmeye. Bugün de işimden dolayı yükleme yapamadım. Diyarbakır’ı gezeyim dedim. Çok güzel bir memleket. Harika bir Diyarbakır var. Eskiden bahsederlerdi burayı gelip görenler, korkuyorduk biz de ‘acaba Diyarbakır nasıl?’ diye. Halbuki öyle bir şey yok. Gerçekten güzel bir şehir. Yeşilliği olsun, çiçekleri olsun, çevre temizliği olsun hepsini gerçekten beğendim. Herkese tavsiye ederim. Görmeyenlerin görmelerini isterim” diye konuştu.