Hafızalara kazınan görüntüleri tuvale yansıttı

Türkiye sevdalısı Suriyeli ressam Hanım Osso (21), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi için yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın hafızalara kazınan karelerini resmetti.

Hafızalara kazınan görüntüleri tuvale yansıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 4 yıl önce Suriye'deki iç savaş dolayısıyla Türkiye'ye sığınan Osso, ağabeyinin Elazığ'da iş bulması üzerine ailesiyle Baskil ilçesine yerleşti. Burada ilçe yöneticileri tarafından HEM kurslarına yönlendirilen Osso, ressam olma hayaline Baskil Halk Eğitim Merkezinin (HEM) sunduğu imkan sayesinde kavuştu.

Türkiye'de sulu ve yağlı boya resimler yapan Osso, harekatın başlamasının ardından basına yansıyan fotoğraf ve görüntülerden esinlenip çeşitli resimler yaptı.

Osso, Burseya ve Darmık Dağı'nın teröristlerden temizlenmesinin ardından Türk bayrağının asılmasını ve askerlerin namaz kılışı, askerlerin Suriyeli çocuklara şefkat göstermesi ve Türkiye ile Suriye halkının birliği gösteren resimlerine yer verdi.

Hanım Osso, Türkiye'de Suriyelilere çok iyi davranıldığını söyledi.

Ressamlığın hiçbir eğitim almadan çocukluğundan bu yana gelen bir yetenek olduğunu belirten Osso, "Biz Suriyelilere böylesi bir imkan ve yaşam verdikleri için Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum. Biz savaştan kaçtık ne memleket ne mal ne de mülkümüz kaldı. Çok şükür Türkiye milleti bizim ailemiz gibi oldu. Türkiye'yi devletim olarak görüyorum ve Türkiye vatandaşı olmak istiyorum." dedi.

"SURİYE'Yİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLİYORLAR"

Osso, Zeytin Dalı Harekatı'nı düzenlediği için Türkiye'ye teşekkür ettiklerini aktararak, "Harekata destek veriyorum, Suriye'yi teröristlerden temizliyorlar. Bizim için güvenli bir yer açıyorlar. Bu harekatla hem Türkiye'nin hem de Suriye'nin güvenliği oluyor. İnşallah harekat, Suriye'nin kurtuluşu olacak ve terör bitecek." ifadelerini kullandı.

Afrin Harekatı'nı izlediğinde çok duygulandığını ve harekatı çizmek fikrinden hemen sonra resmettiğini ifade eden Osso, şunları söyledi:

"Türk askeri Suriye'de halka şefkat, sevgi ve merhamet gösteriyor. Ben de onları resimlerimde yansıtmak istedim. Askerler şehit olduğunda çok üzülüyorum. Bu duygularla resimlerini çizdim. Suriye'deki milleti kurtardığı zaman sanki benim akrabalarımı kurtarmışlar gibi oluyorum."

"ÇOK DUYGULANDIM"

Halk Eğitim Merkezi'nde resim öğretmenliği yapan İlknur Tel de, Osso'nun Türkiye sevdalısı olduğunu belirtti.

Osso'nun resimle ilgili yeteneğinin tartışılmaz olduğunu dile getiren Tel, şunları kaydetti:

"Kendi memleketinden çok Türkiye'yi seviyor. Biz de onu çok seviyoruz. Elimizden gelen imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin resimlerini görünce çok şaşırdım ve duygulandım. Türkiye'yi kendi memleketi olarak görüyor. "