Hamzabey Barajı'nda su tutulmaya başlandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yaptırılan Hamzabey Barajı'nda su tutulmasına başlandı.

Hamzabey Barajı'nda su tutulmaya başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Palu ilçesinde Caro Deresi üzerinde kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan Hamzabey Barajı’nda su tutulmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, su ve toprak kaynaklarından yararlanıp, zararlarından korunmak maksadıyla özveriyle çalışan DSİ ailesinin ülke ekonomisine ve sosyal hayatına önemli hizmetler sunduğunu dile getirdi.

Önlerindeki süreçte bu hizmetlerin artarak devam edeceğini bildiren Aydın, "Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılanmaktadır. 81 ilimiz için 'İçme suyu Eylem Planı' hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin ve ilçelerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

ARITMA TESİSİNDE FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 96

Elazığ İli İçme Suyu Projesi kapsamında yapılan Hamzabey Barajı'nın yüzde 98'inin tamamlandığını ve su tutulma işleminin dün itibarıyla gerçekleştiğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Hamzabey Barajı'ndan günlük alınacak 160 bin metreküp su yapılacak isale hattı ile arıtma tesisine ulaştırılacak. 55 milyon metreküp su biriktirmeyi sağlayacak olan Hamzabey Barajı'nın gövde dolgusu 1 milyon 836 bin metreküptür. Proje çerçevesinde çalışmaları devam eden içme suyu arıtma tesisinin de yüzde 96 fiziki gerçekleşmesi sağlandı. Elazığ'ın 2040 yılına kadar içme suyu sağlanacak arıtma tesisinde 20 ünitenin inşaat işleri, mekanik ve elektrik montajları tamamlanmıştır. 143 kilometre uzunluğundaki Elazığ içme suyu isale hattında da çalışmalar devam etmekte olup yüzde 65 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır."