Harput'u hiç böyle görmediniz

Elazığ'da koronavirüs nedeniyle geceleri de sessizliğe bürünen 4 bin yıllık tarihi Harput Mahallesi'nde ışıklar altında ayrı bir güzelliğe büründü.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Harput'u hiç böyle görmediniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FOTOĞRAFLAR İÇİN ÜSTTEKİ 'İLGİLİ GALERİ'YE TIKLAYIN!

Kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan ve medeniyetler beşiği olarak tarihi ve dini açıdan önemli bir değeri olan Harput Mahallesi tarihinin en sessiz günlerini koronavirüs salgını nedeniyle yaşıyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Harput Mahallesi her yıl Ramazan ayında geceleri yoğun ziyaretçi akınının tersine ziyaretçi kısıtlaması nedeniyle yaprak kımıldamıyor. Ancak tarihi mekanlar başta olmak üzere mahalledeki ışıklandırmalar ise ayrı bir görsel sunuyor. Normal zamanda 4 mevsim ziyaretçisi eksik olmayan tarihi mahalleyi yazın günlük yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ediyor.

 

İLK KEZ GECE VE GÜNDÜZ BOŞ KALDI

Harput Mahallesi’nin geçmiş yıllara nazaran ilk kez gece ve gündüz boş kaldığını belirten Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Korona virüsten dolayı Harput belki yetim, öksüz kaldı ama bunun yanı sıra biraz temiz kaldı. Bunu fırsata dönüştürerek çalışmalar yaptık. İnşallah bu süreci atlattıktan sonra vatandaşlarımızı tekrar Harput’a bekliyoruz. Her yıl buralar cıvıl cıvıldı. İnşallah bu bayramdan sonra korona virüs ortadan kalktıktan sonra en kısa zamanda vatandaşlarımız gelir, Harput’taki bu güzelliği görmüş olur diye temenni ediyoruz” dedi.

"HARPUT'UN GÜNDÜZÜ AYRI, GECESİ AYRI BİR GÜZEL"

Tarihi mahalleye günlük 10 bin civarında aracın giriş yaptığını anımsatan Demirpolat, "Harput’un gündüzü ayrı, gecesi ayrı bir güzel. Gündüz de vatandaşlar cıvıl cıvıl akşam ayrı bir güzelliği var. Vatandaşlar gelip buralarda yine aynı zamanda türbe ziyaretleri de yapmakta. Ama 4 bin yıllık bir tarihi geçmişi olan bir mahallede korona virüsten dolayı görüldüğü üzere gecenin bu saatinde tamamen boş. Gündüzleri buraya 10 bin araç geliyordu, hedefimiz bu tarihi mahallenin, Harput’un 15 bin araç girişi olmasıdır. Vatandaşların da buraya tekrardan rağbet göstereceğini umuyoruz” diye konuştu.