Harput'ta beklenen sorun çözüldü

Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'ta turizm sezonun açılmasıyla birlikte yetersiz kalan otopark sorunu belediyenin yaptığı çalışma ile çözüldü.

Harput'ta beklenen sorun çözüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi Fen İşleri, Ulaşım Hizmetleri ve Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tarihi Harput Mahallesi’nde otopark sorunun çözülmesi için çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasıyla muhtarlık yanında yer alan mevcut otopark duvarları yıkılarak, genişletme çalışması gerçekleştirildi. Harput Vali Konağı yan tarafında yer alan mevcut otoparkta da genişletme çalışması yapan ekipler, geçtiğimiz günlerde Elazığ Belediyesi tarafından devralınarak Gastronomi ve Kürsübaşı Müzesi olarak düzenlenecek olan Harput Konağı çevresinde de çalışma yaptı. Alanda yer alan mevcut otopark yeniden düzenlenirken, bir adet yeni otopark alanı daha oluşturuldu. Çalışmalar doğrultusunda ayrıca Şefik Gül Kültür Evi sol kısmında yer alan otoparkta da bir dizi düzenleme çalışması gerçekleştirildiği bildirildi. Yapılan çalışmalarla otopark alanının 3 katına çıkarıldığı aktarıldı.

Belediye ekiplerinin Harput’ta gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ayrıca Harput Sarahatun Meydanına da yeni bir kimlik kazandırılırken, alanda yer alan otopark kaldırıldı ve meydan, yürüyüş yolu ve peyzaj çalışmalarıyla yeniden düzenlendi.

Öte yandan düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından mahalle içerisindeki güzergahlarda da değişikliğe gidilerek, trafiğin daha akıcı ve güvenli olması sağlanacağı belirtildi.