Hayata geçirilecek projelerle öğrenciler daha çok bilinçlenecek

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Okullar oyun olsun çocuklar oyuna doysun' ve 'Asımın nesli ecdadının izinde' projeleri hayata geçiriliyor.

Hayata geçirilecek projelerle öğrenciler daha çok bilinçlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Okullar oyun olsun çocuklar oyuna doysun’ ve ‘Asımın nesli ecdadının izinde’ projeleri hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında, okul öncesi çocukların küçük yaşta trafik kurallarına uyma bilinci kazandırılarak, çocukların okula karşı motivasyonun sağlanması hedefleniyor.

Projeyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik satranç kursları düzenlenerek satranç oyunu ile çocukların zeka gelişimi hızlandırılmaya çalışılacağını ifade eden

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, “Okullar oyun olsun, çocuklar oyuna doysun’ projesi kapsamında, okul öncesi yaş gruplarına göre oyun alanları oluşturularak çocukların okula karşı motivasyonu sağlanacak. Oyuncaklarla çocukların kas gelişimine katkı sağlayacak, görsellerle görsel zeka alanlarına hitap edilecektir. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik satranç kursları düzenlenerek satranç oyunu ile çocuklarımızın zeka gelişimi hızlandırılmaya çalışılacak. Çocukların reflekslerinin gelişimini sağlamak, problem çözme yeteneğini geliştirerek kazanca giden farklı yolları öğrenip özgüveninin artırılmasına katkıda bulunulacaktır. Ayrıca bu proje çerçevesinde, kitap okuma yarışması düzenlenecek olup öğrenciler, yeni yerleri tanıma ve tarihi yerleri görme fırsatı bulacaklardır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırlamış olduğumuz ‘Asımın nesli, ecdadının izinde’ projesi kapsamında da milli kültür unsurlarımız bizlere atalarımızın aktardığı bir mirasıdır. Bu mirasının zenginleştirmesi ve bizden sonraki nesillere aktarımı bizlerin görevidir. Atalarını tanıyan, onlara saygı duyan, kendi özünü bilen ve yaşayan toplum olmak istiyorsak, geçmişimize sahip çıkmalıyız. Projemiz kapsamında milli kültürümüzün esas unsurlarından olan halkoyunları ekibi kurulacaktır. Halk oyunları ekipleri, milli bayramlarda sahne alarak halkımızın manevi duygularını güçlendirecektir. Ayrıca, milli kültürün gelecek nesilleri aktarılması amacıyla kitap okuma yarışması düzenlenecek olup kitap sıkıntısı yaşayan okullarımıza milli, manevi değerleri içeren kitap dağıtımı yapılacaktır. Yapılacak kitap okuma yarışması sonucunda milli tarihimizin tanıkları olan şehirlerimize de gezi düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.