Hazarbaba Kayak Merkezi'nde hazırlıklar sürüyor

Kış turizmin göz bebeği olan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde sezon hazırlıkları için aralıksız devam ediyor.

Hazarbaba Kayak Merkezi'nde hazırlıklar sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kış turizminin gözde mekânlarından olan 1850 rakımlı Hazarbaba Kayak Merkezi’nde sezon hazırlıkları aralıksız şekilde yürütülen çalışmalarla devam ediyor. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatlarıyla başlayan çalışmalarda; ilk olarak kayak severlerin tesiste yaşadıkları otopark sorununu ortadan kaldırmak için otopark genişletme ve yapım çalışmalarına hız verildi.

Sezon hazırlıklarına başlandığını ifade eden Vali Kaldırım, “Biz şehrimizin turizm potansiyelini hakettiği noktaya getirmek gayesiyle yerel tüm değerlerimizi ve güzelliklerimizi ulusal ve uluslararası platformlara taşımak ve tanıtmak için şehrimizde birlikte yoğun bir çaba içerisindeyiz.”

Sivrice’nin sadece yaz turizmi değil aynı zamanda ciddi kış turizmi potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Vali Çetin Oktay Kaldırım; “Ülkemizin gizli hazinelerinden birisi olarak bilinen Hazar Gölü manzaralı Hazarbaba Kayak merkezimizde hazırlıklarımız bitmek üzere, otopark kayak merkezine gelen vatandaşlarımızın için büyük bir sorundu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için geniş bir otopark oluşturuyoruz. Pist sayısını artırarak mesafesini uzatıyoruz. Turizm ve  hizmet sektöründe önemli olan vizyona sahip olabilmektir. Buraya gelen misafirlerimize iyi bir hizmet sunarak, onları memnun ederek şehrimizin gönüllü turizm elçisi olarak uğurlamak bizim için önemlidir.

Hazarbaba Kayak Merkezi’nin sadece kışın kayak için kullanılmasının yanında yılın dört mevsimi ve 12 ay boyunca başta yamaç paraşütü ve doğa sporları olmak üzere turizmini çeşitlendirilerek çok sayıda sportif etkinlik için önemli bir merkez olarak öne çıkararak, yeni bir destinasyon oluşturmak en büyük hedefimizdir.

Tabi bunu yapabilmek için pazarı ve trendleri çok iyi analiz ederek hareket ediyoruz. Bu bölgede yaptığımız Türkiye’nin en uzun zipline hattı ve macera parkı böyle bir yatırımdır ve çok ciddi bir cazibe merkezi olacaktır. Turizm altyapısının güçlendirilmesi, hizmet sektöründeki kalitenin artırılması, turizm odaklı ve hedef pazarlara dönük, yurt içi ve yurt dışı tanıtımların yapılması, gelen kaliteli turist sayısının artırılması bu çalışmalardaki odak noktamızı oluşturmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Sivrice Kaymakamı Mustafa Gül, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatlarıyla diğer eksiklerinin giderileceği ve malzeme alımlarının gerçekleştirileceğini belirtti.