Hemşehrimiz Doğru, YÖK Denetleme Kuruluna atandı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) eski Rektörü Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Mahmut Doğru, Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) Denetleme Kuruluna atandı.

Hemşehrimiz Doğru, YÖK Denetleme Kuruluna atandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BEÜ’nün kuruluş yılı olan 2007 yılında kurucu rektörlük görevliyle göreve başlayan ve 2017 yılına kadar aralıksız bu görevi sürdüren Prof. Dr. Mahmut Doğru, buradaki görev süresinin dolmasının ardından YÖK Başkanlığı tarafından YÖK Denetleme Kuruluna atandı.

Bitlis’te 10 yıl gibi uzun bir süre görev yaptığını ve bu sebeple çok güzel günlerinin geçtiğini ifade eden Doğru, Bitlis’in her zaman kalbinde önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Atandığı görev itibariyle Bitlislilerin artık Ankara’da bir temsilcisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mahmut Doğru, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman Bitlis için ne gerekiyorsa ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

PROF. DR. MAHMUT DOĞRU KİMDİR?

Elazığ’a bağlı Sivrice Abutahir doğumlu olan Prof. Dr. Mahmut Doğru, Lisansını 1985 yılında Marmara Üniversitesinde, 1990 yılında Yüksek Lisansını İstanbul Teknik Üniversitesinde, Doktora eğitimini 1993 yılında Sheffield University'de, 1997 yılında  Doçentlik eğitimini Fırat Üniversitesinde, Profesörlük eğitimini ise 2004 yılında Fırat Üniversitesinde tamamlamıştır.