Hozat'ta 'Yalnız Değilsiniz' Projesi

Tunceli'nin Hozat ilçesinde başlatılan Yalnız Değilsiniz projesi kapsamında yaşlı, engelli ve kimsesi olmayan vatandaşların evleri temizleniyor.

Hozat'ta 'Yalnız Değilsiniz' Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’nin Hozat ilçesinde başlatılan "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında yaşlı, engelli ve kimsesi olmayan vatandaşların evleri temizleniyor.

Hozat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen “Yalnız Değilsiniz” projesiyle vakıf çalışanlarından 3 kişi hafta içi her gün, yaşlı, engelli ve kimsesi olmayan vatandaşların evlerine giderek ev temizliği, yemek ve kişisel temizliklerini yaptığı bildirildi.

Proje sayesinde, devlet olarak her daim ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını belirten Kaymakam Hüseyin Çam;“ Hem ihtiyaçları gideriliyor hem de yapılan ziyaretlerle yalnızlıklarını bir nebze olsun hafifletilmeye çalışıyoruz"dedi.

Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerine vakıf tarafından bu iş için alınan 3 çalışanın gittiğini vurgulayan Çam," Bu çalışanlardan iki tanesi kadın bir tanesi de erkektir. Gidilen evin durumuna göre hasta, yaşlı veya engelli vatandaşımızın evinin temizliği, yemekleri ve kişisel temizlikleri yapılmaktadır. Evin durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte genelde günde 2 eve gidilmektedir. Bu projemizi "Yalnız Değilsiniz" ismi ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bildirmiştir. Oradan gelen kaynaktan personel maaşları, temizlik giderleri ve diğer giderler karşılanmaktadır”ifadelerini kullandı.