İHH Ramazan ayı yardımlarını sürdürüyor

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi Hanım Birimi ve Kovancılar Şubesi yetim ve muhtaç ailelerin Ramazan sofralarını çeşitlendirmek adına yardımlarını sürdürüyor.

İHH Ramazan ayı yardımlarını sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovancılar İHH Şubesi 313 aileye gıda yardımı 40 yetim aileye 20 Bin TL yardım yaptı. Yapılan yardımlar hakkında bir açıklamada bulunan Kovancılar İHH Şubesi Başkanı Hüseyin Yılmaz “Ramazan ayı ile başlattığımız yardımlar kapsamında 313 aileye gıda yardımı gerçekleştirdik. Akabinde yetim ve muhtaç ailelere Ramazan ayı ve bayramına kısmen rahat ulaşabilmeleri için nakdi emanetleri teslim edilmeye başladık. Başta İHH Genel Merkezinin başlattığı kampanyadan gelen yardımlar olmak üzere derneğimize bağışlanan zekât ve fitreleri şeffaf bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret ediyoruz. 40 yetim aileye de Ramazan ayında 20 Bin TL yardım yaptık” dedi.

Elâzığ İnsani Yardım Derneği Hanım Birimi de Ramazan boyunca küresel salgın dolayısıyla dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını sürdürüyor. Her akşam daha önce tespit ettikleri bir bölgeye giden gönüllüler evde hazırlanan yemekleri belirledikleri ailelere ulaştırıyorlar. Su ana kadar 35 aile ve 175 kişiye ev yapımı yemek ulaştırarak dayanışma, fedakârlık ve paylaşmanın güzel bir örneğini sundular. İftar yemeği götürdükleri ailelere ve diğer ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 300 gıda kolisi de ulaştıran gönüllüler, kurban hissesi ve nakdi yardım dağıtımında da devam ettiler.

İHH Elazığ Hanım Birimi yetkilileri Ramazan boyunca yardımlarının artarak devam edeceğini belirttiler.