İşçiler soğuk havada dışarıda bekliyorlar

Oltu Orman İşletme Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere İŞKUR bünyesinde işe alınan işçiler iş olunca çalışıyor, iş olmayınca kurum dışında bekletiliyor.

İşçiler soğuk havada dışarıda bekliyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oltu Orman İşletme Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere İŞKUR bünyesinde işe alınan işçiler iş olunca çalışıyor, iş olmayınca kurum dışında bekletiliyor.

İŞKUR bünyesinde işe alınan kadın ve erkeklerden oluşan 35 kişiden 17 işçi soğuk havada dışarıda bekletiliyor. Daha önce Müdürlük bünyesinde çalıştırılmak üzere işe alınan işçiler, işlerini yaptıktan sonra yer sıkıntısı gerekçe gösterilerek kurum bahçesinde mesailerinin bitmesini bekliyor.

Soğuk havada mesailerinin bitmesini bekleyen İŞKUR işçisi Ercan Uğur, “Biz burada çalışıyoruz. Camlarını temizlettiriyorlar, odun kırdırıyorlar. Her türlü temizliği yaptırıyorlar. İşlerini yaptırdıktan sonra bizi dışarı çıkardılar. Soğukta dışarıda bekliyoruz” dedi. Torpilli olanların kurum içerisinde bir şekilde mesai bitimine kadar kaldığını öne süren işçi Ercan Uğur, ne zamana kadar böyle çalışacaklarını bilmediklerini söyledi.

Yine İŞKUR işçilerinden Levent Kul ise “İŞKUR bünyesinde işe girince çok sevinmiştik. Verdikleri işleri yaptık bitti. Bizi dışarı çıkardılar. Soğuk havada bekliyoruz. Neden böyle bir şey yaptıklarını da bilmiyoruz. İçeride yer olmadığını söylüyorlar.” diye konuştu.

Oltu Orman İşletme Müdürlüğünde çalışmalarına rağmen kurumdaki personelin özel işlerini hatta evlerinin temizliğini bile yaptıklarını dile getiren işçiler, kurum binasında kendilerine oturmaları için bir oda dahi tahsis edilmediğini adeta ikinci sınıf bir vatandaş muamelesi gördüklerini öne sürerek tepkilerini dile getirdiler.

“İŞKUR’dan Allah razı olsun bizlere iş verdi” diyen işçiler, “Çalışmak için buraya geliyoruz. Günlük işlerimizi yaptıktan sonra 15-20 gün boyunca bahçedeki santralda oturduk. Şimdi oradan da çıkardılar, ortada kaldık. Soğuk havada dışarıda bekliyoruz. Ayaklarımız sızladı. Bırakıp evimize de gidemiyoruz.” şeklinde konuştular.