İşitme engelli öğrencilere model uçak kursu

Bingöl'de işitme engelli öğrencilere model uçak kursu verilmeye başlandı.

İşitme engelli öğrencilere model uçak kursu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’de işitme engelli öğrencilere model uçak kursu verilmeye başlandı.

Bingöl Üniversitesi Dağcılık Havacılık Kulübü Üyesi Model Uçak Eğitmeni Mustafa Kurt, Türk Hava Kurumunun da desteğiyle İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine model uçak kursu vermeye başladı. Eğitimlere başlayan Kurt, işitme engellilerin model uçak kursuyla nasıl eğlendiklerini ve öğrenme azimlerini görmenin her şeye değer olduğunu ifade etti.

Öğrencilere havacılığı öğretmek ve havacılık hakkında bilgi vererek havacılığa teşvik etmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kurt, “Bütün çocuklarımız bizim için özeldir ama bu çocuklarımız bizim için çok daha ayrıcalıklı bir özellikteler. Onları da hayatın içerisine çekmek ve alternatif etkinliklerle sosyal aktivitelere teşvik etmek bizim için son derece kıymetli bir durum. Çocuklarımıza verdiğimiz model uçak kursu, hem onların kendilerine olan öz güvenini arttıracak hem de istedikleri ve öğrenmek istedikleri anda neler yapabileceklerini onlara aşılamak adına da çok önem arz ediyor. Bununla birlikte öğrenirken eğlendiklerini görmek ziyadesiyle bizleri mutlu ediyor” dedi.

Bu jestin karşısında hem kendilerinin hem de öğrencilerinin çok sevindiğini belirten Okul Müdürü Sedat Çelik de,çocukların hem bir şeyler öğrendiğini, hemde eğlenme fırsatı bulduğunu söyledi.