İyi niyetli açıklamalar

İlimiz valisi Erkaya Yırık'ın il koordinasyon toplantısına sadece AK Parti İl Başkanının katılmasına gelen eleştirilere verdiği cevaba, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'dan karşı açıklama geldi.

İyi niyetli açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi göreve geldiği günden beri, her siyasi partiye eşit mesafede olmakla birlikte özellikle deprem ve pandemi sürecinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla hükümet tarafından gerçekleştirilen hizmetlerden azami derecede hemşerilerimiz de istifade ettirmek için gece gündür çalışıyor.

SİYASİLERLE TOPLANTILAR

İlimize yönelik proje ve hizmetleri takip etmek ve süreçlerini hızlandırmak için ilimiz milletvekilleri, belediye başkanı ve AK Parti İl Başkanı ile ilimizde gerçekleştirilen sayısız toplantılarla birlikte Ankara’da sık sık toplantılar düzenleyen ve bakanlık ziyaretleri gerçekleştirilmesini sağlayan Vali Erkaya Yırık’ın bu gayretleri kamuoyundan takdir toplamamıştı.

YANLIŞ KELİME

Yeniden Refah Partisi İl başkanı Erhun Karakuş’un son yapılan il koordinasyon toplantısına neden sadece AK Parti İl Başkanı’nın davet edildiği sorusuna cevap veren Vali Erkaya Yırık, iktidar partisi il başkanının toplantıda olması gerektiğini ve uygulamaların hep bu yönde olduğunu bildiği halde, devlet adamı vasfıyla kendisinin her partiye eşit uzaklıkta ve yakınlıkta olmasını ifade etmesi farklı yönlere çekildi ve AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklama yapmasını getirdi.

Bu güne kadar çok güzel bir uyum yakalayıp önemli hizmetleri birlikte hayata geçiren, sorunların çözümü noktasında hem ilimizde hem de Ankara’da sayısız toplantılar yapan Vali Yırık’ın iyi niyetinden kimsenin şüphesi yok.

Seçilen kelimelerin yarattığı yanlış algı ve anlaşılmalardan kaynaklı bu sorunun büyümeden çözüleceğine ve eskisi gibi yine şehre hizmet olarak yağacağına inanıyor ve bu konunun artık büyütülmemesi gerektirene dikkat çekiyoruz.

Şehrimizin bu tür tartışmalara ayıracak zamanı ve enerjisi yok çünkü.