İzmir depremiyle ilgili iddianame hazırlandı

İzmir depremiyle ilgili iddianame hazırlandı. 10'u tutuklu 29 sanık hakkında dava açıldı.

İzmir depremiyle ilgili iddianame hazırlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bilirkişi raporlarında kusurları tespit edilen 17 kamu görevlisi hakkında ise Memur Suçları Soruşturma Bürosunca, araştırmalar devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 30 Ekim'de meydana gelen ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği İzmir depremiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Konuyla ilgili 9 eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve TÜBİTAK Araştırma Merkezi'nden gerekli destek alındı. 

9 Eylül Üniversitesi'nde görevli 3 akademisyen tarafından enkazdan numune alınarak yapılan analizlerde, binaların yıkılma nedeninin standartlara uygun olmayan malzeme, özellikle düşük kalite beton kullanımı ve projelendirme hatalarından kaynaklandığı tespit edildi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Bu kişilerden 10'u tutuklandı, 17 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. 

Şüphelilerden 1'i hakkında ise yakalama emri çıkartıldı. Aynı zamanda bilirkişi raporlarında kusurları tespit edilen 17 kamu kamu görevlisi hakkında da soruşturma başlatıldı. 

Bu kişiler "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan" yargılanırken, 2 ila 15 yıla kadar hapsi isteniyor.