Japonya'dan Diyarbakır'a bisiklet yolculuğu

Japonyalı 31 yaşındaki medikal doktor Ichıro Sekıne, bisikleti ile dünyayı gezmeye karar verdi. Müslüman halkı çok sevdiği için yolculuğuna İran'dan başlayan Sekıne, buradaki yolculuğunu tamamladıktan sonra İstanbul'a gitti. 1 aydır Türkiye'de pedal çeviren Sekıne, Diyarbakır'ın tarihi yerlerini gezdikten sonra Erzurum'un yolunu tutacak.

Japonya'dan Diyarbakır'a bisiklet yolculuğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Japonyalı 31 yaşındaki medikal doktor Ichıro Sekıne, bisikleti ile dünyayı gezmeye karar verdi. Müslüman halkı çok sevdiği için yolculuğuna İran’dan başlayan Sekıne, buradaki yolculuğunu tamamladıktan sonra İstanbul’a gitti. 1 aydır Türkiye’de pedal çeviren Sekıne, Diyarbakır’ın tarihi yerlerini gezdikten sonra Erzurum’un yolunu tutacak.

Japonya’da tıp eğitimi alan Ichıro Sekıne, Müslüman toplulukların yaşayış biçimlerini merak ettiği için bisikleti ile dünya turuna çıkmaya karar verdi. Yaklaşık 7 ay önce İran’ın başkenti Tahran’ı gezen Sekıne, daha sonra Pakistan’ın yolunu tuttu. Gezdiği ülkelerde İstanbul’un methini duyan Sekıne, aldığı bir kararla Türkiye yolculuğuna başladı. Uçakla geldiği İstanbul’da bisikletine binen Sekıne, 1 ay boyunca Türkiye’nin farklı kentlerinde pedal çevirerek bugün Diyarbakır’a ulaştı. Diyarbakır’ın girişinde İHA muhabirleri ile karşılaşan Sekıne, küçük bir ev haline getirdiği bisikleti ile Eğil’i gezdiğini, daha sonra kent merkezine gitmek için yola çıktığını söyledi. Yolculuğu boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmayan Sekıne, Türk halkının yardımsever ve sıcakkanlı olduğunu belirterek, Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Müslüman ülkeleri geziyor

Japonya’dan yola çıkıp Müslüman ülkeleri gezen Ichıro Sekıne, Müslümanları çok sevdiğini bu nedenle İslam ülkelerini gezmeye başladığını söyledi. Sekıne, “Müslüman ülkeleri gezmek için yola çıktım. Gezdiğim ülkelerdeki insanlarla çok iyi iletişim kurdum, insanlar çok sıcakkanlı ve sevgi gösteriyor. Diyarbakır çok güzel bir şehir, büyük bir şehir. Burada gezip görebileceğim çok yerler var. Çok ilginç ve tarihi bir şehir, burada olmaktan mutluyum. Diyarbakır’ın insanları da çok ilgili yakın davranıyorlar. Çok kültürlü bir kent, Arap var, Kürt var, Türk var, çok kozmopolit bir şehir. Japonya’da tıp üzerine eğitim aldım, medikal doktoruyum. Otobüsle Diyarbakır’dan Erzurum’a gideceğim, ama oradan sonra tekrar bisikletimle gezmeye başlayacağım. Gezdiğim yerlerde bazen otellerde kalıyorum, bazen de yanımda getirdiğim çadırda açıp burada kalıyorum. İran’dan çıkış yaptım. Buradan Pakistan’a pedal çevirdim. Pakistan’dan sonra uçakla İstanbul’a geldim. 5-6 aydır yoldayım, 1 aydır da Türkiye’deyim. Türkiye’de insanlar çok sıcakkanlı. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bütün insanlar çok yakın, eğlenceli. Müslümanların geneli böyle, Müslümanları çok seviyorum” dedi.

Ichıro Sekıne, Diyarbakır turunu tamamladıktan sonra otobüsle Erzurum’a gidip tekrar pedal çevirmeye başlayacak.