Kaçak hafriyat dökenlere ceza

Elazığ Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamayla il genelinde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde toplanması, döküm alanlarına taşınması ve depolanması ile ilgili gelişi güzel döküm yapılmasının cezai işleme tabi tutulacağı belirtildi.

Kaçak hafriyat dökenlere ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 14.08.2014 tarihinde ilgili Müteahhitlerin ve Hafriyatçıların katılımı ile yapılan koordinasyon toplantıları sonucunda alınan kararlarla şartların uygulamaya konulduğu belirtildi.

Hafriyat döküm sahası dışındaki yerlere gelişigüzel hafriyat dökenlere ceza uygulanacağının vurgulandığı açıklamada; “Hafriyat atıklarının etrafa gelişigüzel bırakılarak oluşan çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için Elazığ Belediyesi tarafından ilimiz merkez Sarıçubuk Köyünde hafriyat döküm sahası oluşturulmuştur. Hafriyat döküm sahası ilimizin muhtelif yerlerinde  “hafriyat alanına gider” yazılı yön levhaları ile belirlenmiştir. “Hafriyat toprağı inşaat ve yıkıntı atıkları kontrolü yönetmeliğine aykırı hareket edenlere idari ceza uygulanacağının bilinmesi hususunda tüm şahıs, şirket ile kamu kurum ve kuruluşlarına ilanen duyurulur”  ifadelerine yer verilmiştir.

Yapılan açıklamanın sonunda, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından GPS cihazı takmış ve taşıma izin belgesi verilmiş, ilimiz genelinde hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atığı taşıyan araç listesinin belediye web sayfasında yayınlandığı belirtilmiştir.