Kadın cinayeti sanığına müebbet hapis

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce 63 yaşındaki Perihan Kara'yı boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kadın cinayeti sanığına müebbet hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce 63 yaşındaki Perihan Kara’yı boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Elbistan’da 20 Ekim 2012’de Pınarbaşı Mahallesi Türk Bağları civarında, üzeri battaniye ile örtülü olarak cesedi bulunan ve vücuduna çok sayıda bıçak darbesi aldıktan sonra boğazı kesilerek öldürüldüğü tespit edilen 63 yaşındaki Perihan Kara cinayeti, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ve Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerden oluşan 20 kişilik özel ekibin sürdürdüğü geniş çaplı çalışma ile 1 Mayıs 2015’te aydınlatılmıştı.

Cinayet dosyasını 3 yıl sonra sil baştan ele alan polis ekipleri, öldürülen kadının üstüne örtülen battaniyeyi kriminal incelemeye almıştı. İnceleme sonucunda battaniyede onlarca beyaz saç teli bulan polis ekipleri, aynı zamanda şüpheliye ait doku DNA’sına ulaşmıştı. Deliller ışığında cinayeti işlediği gerekçesiyle R.K., ikamet ettiği Karaelbistan Mahallesi’nde gözaltına alınmıştı. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen ve buradaki sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenilen zanlı R.K., çıkarıldığı Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

Cinayetle ilgili karar duruşması yapıldı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden yargı sürecinde sanık R.K.’nin cezai ehliyetinin tam olup olmadığının belirlenmesi için Adana ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alındı. Son olarak Adli Tıp Genel Kurulu, oy birliği ile R.K.’nın cezai ehliyetinin tam olduğuna dair karar verdi. Mahkeme heyeti, son duruşmada R.K.’nın kasten adam öldürmek suçundan istinaf ve temyiz yolu açık olmak üzere müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Sanık R.K., kararın açıklanmasının ardından tekrar tutuklu bulunduğu Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.