Kadınlar cilt bakımı ve makyaj konusunda uzmanlaşacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, kalifiyeli eleman yetiştirerek kadın istihdamını artırmak amacıyla açtığı Cilt Bakımı ve Temel Makyaj Kursu ile 25 kadın uzmanlaşacak.

Kadınlar cilt bakımı ve makyaj konusunda uzmanlaşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kalifiyeli eleman yetiştirerek kadın istihdamını artırmak amacıyla açtığı Cilt Bakımı ve Temel Makyaj Kursu ile 25 kadın uzmanlaşacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edinme Kursları (DİSMEK) kapsamında kadınlara yönelik Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda Cilt Bakımı ve Temel Makyaj Kursu açtı. 27 Mart’ta teorik bilgilendirme ile başlayan ve hafta içi 08.00-13.00 saatleri arasında devam eden eğitimler daha sonra uygulamalı şekilde sürecek. Toplam 696 saat sürecek olan kursun tamamlanmasıyla birlikte kadınlar, Cilt Bakımı ve Temel Makyaj konusunda uzmanlaşacak.

Teorik eğitimlerde kadınlar, “sosyal ve iş hayatında iletişim, diksiyon, kişisel gelişim, girişimcilik, çevreye karşı duyarlılık ve çevreyi koruma, meslek etiği, iş organizasyonu, temel düzeyde araştırmalar yapmak ve iş güvenliği” başlıklarında eğitim görecek.

472 saat pratik eğitim

Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından 25 kadın kursiyer, “vücut organlarını ve fizyoloji sistemlerini analiz etme, saç ve cilt analizi yapma, kişisel hazırlık ve hijyen, salon hazırlığı ve salon hijyeni, müşterileri karşılama ve uğurlama, dekolte ve yüze masaj uygulama, kozmetik ürünlerinin analizi, cilt bakım kozmetiklerini uygulama, ağız ve diş bakım kozmetiklerini uygulama, makyaj kozmetiklerini uygulama, cilt tiplerine bakım yapma, özel cilt bakım tekniklerini uygulama, temel makyaj ilkelerini analiz etme, kaş ve kirpik şekillendirme, makyaj yapmak, müşteri özelliklerini belirleme, müşteri memnuniyetini artırma ve iş planı yapma” konularında 472 saat pratik eğitim alacak.

Kursu başarıyla tamamlayan kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilecek. Kadın kursiyerler İŞKUR, tarafından eğitime devam ettiği günler baz alınarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve sağlık sigortaları yatırılacak. Kurs dönemi boyunca kadınların 3-5 yaş arası çocukları da Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan oyun odalarından ücretsiz faydalanabilecek.