Kahta ilçesinde Kütüphane Haftası kutlandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen program ile 54'üncü Kütüphane Haftası kutlandı.

Kahta ilçesinde Kütüphane Haftası kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen program ile 54’üncü Kütüphane Haftası kutlandı.

Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılışında konuşan Kütüphane Müdür Yardımcısı Hasan Çetinkaya, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Okuma alışkanlığı, okumayı ödün verilemeyecek bir gereksinim sayarak alışkanlık haline getirmektir. Yoğun olarak ve ömür boyu sürdürülecek bir alışkanlık haline getirilmesidir. Okumak tutkuların en soylusudur. Okuma alışkanlığının kazandırılması ve geliştirilmesinde aktif rol oynaması gereken öncelikli kurumlar okullar ve kütüphanelerdir. Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 1146 Halk Kütüphanesi, 44 Gezici Kütüphane bulunmaktadır. İlçe Kütüphanemizde 19 bin 909 adet kitap ve 45 adet süreli yayın bulunmaktadır. 2017 yıl sonu istatistik verilerine göre ilçe Kütüphanemizde 8 bin 153 üye olurken Adıyaman iline bağlı 7 ilçe kütüphanesinin toplam 8 bin 89 üyesi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından en çok kitap okuyan çocuk, yetişkin ve gençler kategorisinde dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

2017 Mart ile 2018 Mart tarihleri arasında yetişkin kategorisinde Sümeyra Atay, Genç kategorisinde Çiğdem Akbaş, Çocuk kategorisinde ise Sedat Hadi Orman birinci oldu. Program, katılımcılara çeşitli ikramların yapılmasıyla sona erdi.

Kahta İlçe Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa ilçe Belediye Başkan Vekili Hamza Özer, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Selçuk Çalıkuşu, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.