Kahtalı öğrenciler yurtdışında eğitim görecek

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20 öğrencisini Erasmus Projesi kapsamında yurtdışı eğitim programına aldı.

Kahtalı öğrenciler yurtdışında eğitim görecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20 öğrencisini Erasmus Projesi kapsamında yurtdışı eğitim programına aldı.

Kahta Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus Projesi kapsamında Çek Cumhuriyetinin Prag ili ve İtalyan’ın Milano ilinde 15 gün boyunda eğitim alacak.

Öğrencilerden 10 kişi Çek Cumhuriyetinin Prag ilinde Yiyecek ve İçecek Eğitim Hizmetleri Merkezinde ‘Flambe Yapım Teknikleri’ eğitimi alacak. İtalya’nın Milano iline gidecek olan 10 öğrenci ise Seyahat Hizmetleri Eğitim Merkezinde ‘Turizm Sektöründe Paket Tur Hazırlama Teknikleri’ konusunda eğitim alacak.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü 10 öğrenci 12-25 Şubat tarihleri arasında eğitimlerini tamamlamak üzere Çek Cumhuriyetinde ev sahipliğini yapacak olan Gastronomie Efes Aşçılık okuluna gitti.

Geriye kalan Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü 10 öğrencinin ise 7-20 Mart tarihleri arasında

İtalya’da Europe All Mesleki Eğitim Kurumunda eğitimlerini tamamlaması bekleniyor.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Öğretmeni Sinan Emir, “Turizm sektörünün Avrupa yansımaları projesi kapsamında toplam 20 öğrencimizin Avrupa insanını tanıması, yurt dışındaki mesleki evrenselliği tanıtabilmek amacıyla bu projeye başvurduk. Farklı ülkelerde farklı deneyimle yaşatabilmek amacıyla bu projeye katılım sağlıyoruz “ ifadelerini kullandı.