Kampüs Ligleri başlıyor

İnönü Üniversitesi bünyesinde organize edilen 'Kampüs Ligleri' 15 Şubat tarihinde başlayacak.

Kampüs Ligleri başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnönü Üniversitesi bünyesinde organize edilen ‘Kampüs Ligleri’ 15 Şubat tarihinde başlayacak.

Tenis, futbol ve basketbol branşlarında gerçekleştirilecek Kampüs Ligleri’nin açılışı 15 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak. Kampüs Ligleri organizasyon heyeti de yayımladığı açıklamada sporseverleri açılışa davet etti.

Kampüs Ligleri’nin amacının üniversite bünyesindeki sporu tanıtmak ve sevdirmek olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İnönü Üniversitesi bünyesindeki sporu çok yönlü olarak tanıtmak, sevdirmek, öğrenci ve çalışanlarımızı spor yapmaya yönlendirmek, boş zamanlarını değerlendirmek için fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları spor takımlarının kendi aralarında oynayacakları, müsabakaları, tescili belirlenmiş özel kurallar ile uluslararası kural ve usullere uygun olarak yürütülmesini sağlamaktır. Ayrıca bu müsabakalarda oynayacak sporcuların ve takımların değişen kurallara göre müsabaka kuralları, eleme yükselme ve diğer konularla ilgili statü ve kurallarını belirlemektir. İnönü Üniversitesine bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulların o yarıyıl için resmi kayıtlı öğrencileri (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri dahil) ile katılacağı yarışmalardır. Yarışmalar Futbol (Erkek), Basketbol (Erkek-Bayan), Kort Tenisi (Erkek-Bayan) kategorilerinde düzenlenecektir.”