Kayaoğlu, 28 Şubat'ın 21. yılı dolayısıyla açıklama yaptı

Elazığ'da Sivil Toplum Kuruşları Platformu, 28 Şubat döneminde yaşananlara, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Kayaoğlu, 28 Şubat'ın 21. yılı dolayısıyla açıklama yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Bir-Sen Şubesinde bir araya gelen platform üyeleri adına açıklama yapan platform dönem sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, 28 Şubat sürecinde seçilmiş bir hükümetin düşürülerek ülkenin kaosa sürüklendiğini ve sonrasında özellikle başörtülü gençlerin eğitim hakkının engellenmesiyle sembolleşen mağduriyetler döneminin başlatıldığını belirtti.

Tarihe "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısı ile Türkiye'de toplumun laik-dinci diye kutuplaştırıldığını aktaran Kayaoğlu, medyada birbiri ardına gündem olan sansasyonel başlıklarla ülkede korku ve gerilim ortamının oluşturulduğunu dile getirdi.

28 Şubat'ta tankların sokaklarda yürütülerek halka gözdağı verilmeye çalışıldığını dile getiren Kayaoğlu, şöyle konuştu:

"Bunu o zaman başardılar ama bilmiyorlardı ki bu halk şartlar ne olursa olsun bir gün o tankın önüne geçip onu durduracaktır. Öyle bir teste ihtiyaçları vardı ki 15 Temmuz'da bizim insanımız çok net bir şekilde cevabını verdi. O tanklar 15 Temmuz'da FETÖ'nün ülkeyi kaosa sürükleme girişimi sırasında insanımız tarafından Türk bayrağı ile durduruldu ve o tankların sahipleri onların üzerine çıkarak 'Bunların sahibi biziz' dedi. Bugün o tankların asıl yerinin neresi olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Tankın yeri ne Boğaz Köprüsü, ne de Sincan, tankın yeri ihtiyaç duyulduğu üzere şu an Afrin'de. O tanklarla Mehmetçik'imiz Afrin'de, şanlı Türk bayrağımızla birlikte sınır güvenliğimizi sağlıyor, o masum ve mazlum coğrafyadaki zavallı Türk, Kürt ve Arap halkını sadece insan oldukları için teröristlerden korumak adına görev yapıyor."