Kayapınar Belediyesinde hedef 10 bin kursiyer

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, yabancı diller, müzik, resim, robotik kodlama, drama, tiyatro, dengbej, görsel sanatlar ve halk oyunları gibi dallarda açılan ücretsiz kurslar ile Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Belediyenin hedefi bu kurslardan 10 bin kursiyerin faydalanması.

Kayapınar Belediyesinde hedef 10 bin kursiyer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi, yabancı diller, müzik, resim, robotik kodlama, drama, tiyatro, dengbej, görsel sanatlar ve halk oyunları gibi dallarda açılan ücretsiz kurslar ile Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Belediyenin hedefi bu kurslardan 10 bin kursiyerin faydalanması.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde verilecek eğitimler ile çocukların ve gençlerin ruhsal ve zihinsel gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Göreve başladığımda ilgili arkadaşlarımızdan aldığım brifingde, Cegerxwin Kültür Merkezinden faydalanan katılımcı sayısının bin 638 kişi olduğunu öğrenmiş ve kursiyer sayımızın artırılması talimatını vermiştim. Verdiğim talimatın üzerinden 20 gün gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen güncel rakamlara göre kursiyer sayımız 3 bin 948 kişi olmuştur. Bu da gösteriyor ki, vatandaşlarımız bu kurslara ilgi gösteriyorlar. O zaman bizlerin kendimizi sorgulaması ve kültür, sanat etkinliklerine gerekli özeni göstermemiz gerekiyor. Bu eğitimlerin en az yol, kaldırım, asfalt kadar önemli olduğunun farkındalığıyla, çocuklarımızın her sorununu dert edinmeli ve ülkeyi emanet edeceğimiz gelecek nesillerin gelişimi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” dedi.

Kayapınar Belediyesi olarak, bu merkezden eğitim alacak kursiyer sayısını 10 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Balcı, çocukların mutlulukları ile mutlu olacaklarını ve onları kültür, sanat ve sportif faaliyetlerde tam destekleyeceklerini söyledi.