Kayısı para etmeyince emlak sektörü durma noktasına geldi

Türkiye'nin ve dünyanın kayısı ihtiyacını karşılayan Malatya'da bu yıl kayısıda beklenen ihracat olmayınca bundan en çok emlakçıler etkilendi.

Kayısı para etmeyince emlak sektörü durma noktasına geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ve dünyanın kayısı ihtiyacını karşılayan Malatya’da bu yıl kayısıda beklenen ihracat olmayınca bundan en çok emlakçıler etkilendi.

Malatya’da Emlakçılık yapan Cevdet Zafer Malatya’da şu anda emlak sektörü sıkıntılı dönemler yaşandığını belirterek,” Malatya’da emlak piyasasında bir durgunluk devam ediyor en kısa zamanda bu durgunluğun geçmesini istiyoruz. Yaz ayındaki beklenen konu satışlarını yapamadık, kayısıdaki fiyat belirsizliği bunun en önemli temel sebeplerinden bir tanesi, fiyatlarda bir oturma olsaydı bu da emlak piyasasına olumlu yansıdır. Geçen yıla daha hareketliydi bu yıl bir durgunluk söz konusu. Yatırımcılara tavsiyemiz yatırım yapmaları için şu an en uygun zaman diye düşünüyoruz” dedi.

Malatya’da odaya kayıtlı emlakçıdan çok hayali olarak merdiven altı emlakçılık yapan kişilerin bulunduğunu söyleyen Zafer.” Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Bunlara tapu kayıtlarını ve kaparo vermelerini tavsiye ediyoruz, çünkü bunla ilgili şikayet çok alıyoruz özelikle dolandırıldıklarını söylüyorlar bu konuda dikkatli olsunlar” şeklinde konuştu.

Tapu kadastro müdürlük binasının merkeze çok uzak olduğunda vatandaşların sıkıntı çektiğinde ifade eden Zafer,” Eski tapu kadastro müdürlüğünün bulunduğu yerin projesi onaylandı, buranın bir an önce yapılması için başta siyasilerimiz olmak üzere yetkililerde bu konuda yardım bekliyoruz“ diye konuştu.