Keban'da 'Dutlar Ekonomiye Kazandırılıyor Projesi'

Keban'da Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce, 'Dutlar Ekonomiye Kazandırılıyor Projesi' kapsamında 165 çiftçiye file dağıldı.

Keban'da 'Dutlar Ekonomiye Kazandırılıyor Projesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü bahçesinde 165 çiftçiye dut toplanması için yüzde 70 hibeyle 26 bin 315 metre file dağıtımı nedeniyle program düzenlendi.

Keban Kaymakamı Ersin Tepeli, ilçede çeşitli projelerin uygulandığını belirterek, üretimi artırmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Tepeli, "Çiftçimizin verdiği emeği ekonomiye nasıl daha fazla yansıtabiliriz diyerek, daha fazla gelir elde edebilmeleri için gayret içindeyiz." dedi.

Belediye Başkanı Fethiye Atlı, dut ve pekmezin satışı ve pazarlaması konusunda belediye olarak destek sunacaklarını ifade ederek, "Yeter ki siz üretin, Satışı bizden." diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, proje ile heba olan dutların üreticinin cebine kazanç olarak gireceğini belirtti.

Karahan, "Dut çiftçilerimizin en fazla para kazacağı sektör. Dutu tarla sınırlarından, dere kenarlarından çıkarıp modern bahçelerde üretimini sağlayıp, buradan da ciddi kazançlar hedefleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ziyaddin Seçkin, Bakanlık desteğiyle yürütülen proje kapsamında 165 çiftçiye file dağıtımı yapacaklarını söyledi.

Keban'ın dut üretimi ve yan ürünleri ile meşhur bir ilçe olduğuna işaret eden Seçkin, "Dutların yere düşüp, çöp olmaması için Kaymakamlık ile İl ve İlçe müdürlükleri olarak, Bakanlığın da yüzde 70 hibesi ile bu projeyi uygulamaya karar verdik. Bugün dağıtacağımız filelerle 52 ton dutu çöp olmaktan kurtaracağız ve ilçe ekonomisine minimum 520 bin lira kazandıracağız." şeklinde konuştu.

Daha sonra fileler çiftçilere dağıtıldı.