Keban'da Birvan Piri Davut Şenlikleri

Keban ilçesine bağlı Ulupınar köyünde Birvan Piri Davut Şenlikleri düzenlendi.

Keban'da Birvan Piri Davut Şenlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulupınar köyündeki Başpınar kaynak suyunun kurumaması ve bereketli akması için 435 yıldır kurbanlar kesilerek düzenlenen Birvan Piri Davut Şenlikleri'nde 300 kurban kesildi.

Köydeki Piri Davut Türbesi yanında düzenlenen şenlikte kesilen kurban etleri davetlilere ikram edildi.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, şenlikte yaptığı açıklamada, yaklaşık 400 yıllık Piri Davut Şenliği'nin tüm ihtişamı ve tüm görkemiyle yaşatılmasının önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu etkinler insanlar arasında yardımlaşmanın, dayanışmanın, sevginin, kardeşliğin, hoş görünün ve nice güzelliklerin yaşanmasını sağlamakta, kültürel ve tarihi değerlerin devamını sağlamaktadır. Ayrıca yılda bir kez de olsa tüm insanların, bireylerin bir araya gelerek aynı nokta toplanarak birbirleriyle birlik olarak dayanışmalarını sağlamaktadır."

Ulupınar Köyü Muhtarı Hayrettin Tuncel de düzenlenen etkinlikle Hacı Bektaş Veli'nin sevgisini, Mevlana’nın hoşgörüsünü, Yunus Emre’nin inancını yeniden hatırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Ulupınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Akgün de etkinlikte yaptığı konuşmayla Piri Davut'un hayatı hakkında bilgi verdi.

Şenliğe, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nursi Çağlak, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Ergen de katıldı.