Kelebek etkisi devam ediyor

Diyarbakır'da yaklaşık 2 ay önce kurulan Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne destek sürmeye devam ediyor.

Kelebek etkisi devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da yaklaşık 2 ay önce kurulan Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne destek sürmeye devam ediyor.

Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen epidermis bullosa hastalığı ile dünyaya gelenleri bir çatı altında toplamaya devam ediyor. Sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin dört bir tarafında bulunanlara ulaşmaya çalışan derneğe şimdiden 60 hasta kayıt yaptırdı. Dernek, hastalık konusunda ailelere bilgi verirken, çocukların pansumanları konusunda da destek sağlıyor.

Çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, şu ana kadar 60 hasta ve ailenin kendilerine üyelik için başvurduğunu söyledi. Yardımseverlerin katkıları ile ayakta durduklarını kaydeden Çalışır, “Bize yapılan yardımlar çocuklara iletiliyor. Onların ihtiyaçlarını karşılıyor, bakım ve pansumanlarını yapıyoruz. Dernekte yardıma muhtaç çocuklarla da ilgileniyoruz fakat önceliğimiz kelebek hastaları. Şu ana kadar 60 hasta bize kayıt yaptırdı. Türkiye’deki tüm kelebek hastalarına ulaşmak istiyoruz” dedi.