Kelebeklerin rüyası sesini dünyaya duyuruyor

Diyarbakır'da, halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen epidermis bullosa hastalığına yakalanan çocuklar için kurulan dernek, yaptığı çalışmalarla sesini dünyaya duyuruyor.

Kelebeklerin rüyası sesini dünyaya duyuruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da, halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen epidermis bullosa hastalığına yakalanan çocuklar için kurulan dernek, yaptığı çalışmalarla sesini dünyaya duyuruyor.

Geçtiğimiz yıl kelebek çocukları bir çatı altında toplamak ve maddi manevi yardımda bulunmak amacıyla kurulan Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaptığı çalışmalarla günden güne büyümeye devam ediyor. Özellikle yardıma muhtaç kelebek çocukları için yardım toplayan derneğin sesi dünyaya ulaştı. Sosyal medya hesapları sayesinde sesini duyurmayı başaran derneğe Türkiye’nin hemen her ili ile Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden de ilaç gönderildi.

Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, kendisinin de kelebek hastalığı bulunan bir çocuğunun olduğunu söyledi. Hayatını kelebek çocukların iyileşmesine adadığını kaydeden Çalışır, “Bu nedenle bir dernek kurdum. Derneğe sadece Diyarbakır değil bölgede kelebek hastalığı bulunan çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz. Sosyal medya üzerinden de sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar Türkiye’nin ve Dünyanın birçok yerinden ilaç yardımı geliyor. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kelebek çocukların toplumdan soyutlanmaması ve tedavilerinin aksatılmaması için yardımların devam etmesi gerekiyor” dedi.