Kent Konseyi Engelliler Meclisi Danışma Meclisi toplantısını yaptı

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısında son 6 ayda yapmış olduğu projeler, faaliyetler ve etkinlik türü çalışmaları değerlendirdi.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Danışma Meclisi toplantısını yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi düzenlenen “Danışma Meclisi Toplantısında” son 6 ayda yapmış olduğu projeler, faaliyetler ve etkinlik türü çalışmaları değerlendirdi.

Palandöken Sosyal Tesislerinden gerçekleştirilen programa Engelli Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu ile 64 Engelli Meclisi Üyesi katıldı.

Yaptıkları projeler, etkinlikler ve ortak akılla engellilerin sorunlarının çözülmesi, yetkilere iletilmesi ile dur durak bilmeyen Engelliler Meclisi topluma sosyal farkındalık teması ile ince mesajlarda verdiğini belirten Meclis Koordinatörü Keleşoğlu, meclisin bünyesinde bulunan üyelerin siyaseti, bürokrasiyi, sivil toplum örgütlerinin hiyerarşik yapısını iyi bilmesi, üyelerin hemşehrilik bağlarının sımsıkı olması ve aktivistlik özellikleri ile başarı dallarına sirayet eden Engelliler Meclisi yerel ve ulusal kanallarda bile gündeme gelmeyi başardığını belirtti.

Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “Göreve 18 ay önce geldik, bu toplantımızda son 6 ay içinde Meclisimiz ile yapmış olduğumuz çalışmaları değerlendirdik. Son altı ay da Engelliler Meclisi olarak Temsili Askerlik yaptık, Engelliler Haftası Kutlama Programları düzenledik. Dünya ve Avrupa şampiyonu olan engelli sporcumuza destek verip 3 Uluslararası başarısını 3 kez altınla ödüllendirdik, rutin olarak istişare meclisi toplantıları yaptık, toplantılarımıza siyasileri de davet edip projelerimizi, fikir ve taleplerimizi sunduk, Konsey-Üniversite işbirliğini geliştirdik, havuzbaşı kent meydanında "Engelli Hakları Bildirim Metin Broşürleri Dağıtım Programı düzenledik. Engelli hakları ile ilgili sosyal deneyler yaptık, engelli vatandaşlarımız için termal kaplıca etkinliği düzenledik, TRT Radyo "Engelsiz Hayat" programına konuk olup engelli kardeşlerimizin sorunları ve çözüm önerilerini anlattık, Ak Parti İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği Milletvekillerimizin teşrifleri ile Engelli STK’lar ile istişare toplantısına Engelliler Meclisimiz olarak ,engelli kardeşlerimizin sorun,sıkıntı ve çözüm önerileri siyasilerle iletip,istişareler yaptık,Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesinin” engelliler açısından değerlendirilen proje üzerinde istişare, talep ve öneriler masaya yatırılıp konu hakkında röportaj yaptık” dedi.

Keleşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muharrem ayı dolayısıyla Engelliler Meclisi üyelerimizin evlerinde kendi imkanları ve kendi elleriyle pişirip hazırladıkları aşureler, yüzlerce vatandaşımıza ikram ettik, köy okullarında öğrenim gören yoksu öğrencilere yüklü miktarda kitap bağışı yaptık, “Erzurum’un İlk Engelli Araştırma Raporu" Projesini kitap haline getirme aşamasını tamamladık, Tekerlekli Sandalye Curling Dünya Şampiyonasına hazırlanan sporcularımızı yalnız bırakmadık,50.Yıl Ortaokulu öğrencileri ile “Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır Temalı” resim sergisi düzenledik. Engelli rampalarına hatalı park yapan sürücüleri bilinçlendirmek ve toplumsal bir duyarlılık oluşturmak için Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü ile “Engelleri Devletimle Aşarım” toplumsal farkındalık projesinin kısa film çekimlerini yaptık, çalışmalarımıza bundan sonrada aynı heyecan ile devam edeceğiz.”