Kınalı Kuzular bir günlüğüne asker oldu

Sivas'ta temsili askerlik uygulaması kapsamında engelliler bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Kınalı Kuzular bir günlüğüne asker oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ta temsili askerlik uygulaması kapsamında engelliler bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı General Şükrü Kanatlı Kışlası’nda gerçekleşen programa 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adnan Oran, il protokolü ile diğer davetliler katıldı. Programa aileleriyle birlikte gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli bireyler, askeri bot ve kamuflajları giydikten sonra eğitim alanına çıktı. Kışlada vatani görevini yapan engelliler, burada komutanlarının gözetiminde engelli bireylere eşlik etti. Engelliler, asker selamı vermeyi, ’rahat’ ve ’hazır ol’ gibi komutlarda nasıl durulacağını öğrendi. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla engelli gençler ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak ant içti.

Programda engelli askerler adına konuşan Furkan Alper Kılıç, bir günde olsa askerlik ocağında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Engelli annesi Elif Karaçam ise engelli aileleri olarak çocuklarını askeri forma ile görerek hayallerini gerçekleştirdiklerini belirterek çocukları ile gurur duyduklarını dile getirdi.

Engelli askerlere seslenen Piyade Albay Mehmet Kip, "Hayat şartlarınızı ağırlaştıran engellerin sizin muaf olduğunuz bu kutsal ve kutsal olduğu kadar onurlu olan askerlik hizmetinden alı koymasına razı olmadınız. Bugün buraya gelmekle, şerefle taşınan bu askerlik üniformasını giymek suretiyle vatan ve askerlik sevgisinin büyük gücü karşısında engellerin nasıl aşıldığını gösterdiniz. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçik ile silah arkadaşı oldunuz. Ortaya koyduğunuz azim ve kararlılıkla burada bulunan herkesin sizlerle gurur duymasına, sevincinize ve heyecanınıza ortak olmasına vesile oldunuz" dedi.