Kırmızı listedeki yaralı 'Su Samuru' tedavi altına alındı

Tunceli'de yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunan ve dünyadaki en kapsamlı küresel koruma durumunda bulunan kırmızı listedeki Su Samuru yavrusu tedavi altına alındı.

Kırmızı listedeki yaralı 'Su Samuru' tedavi altına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’de yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunan ve dünyadaki en kapsamlı küresel koruma durumunda bulunan kırmızı listedeki "Su Samuru" yavrusu tedavi altına alındı.

Tunceli’de Munzur Vadisi Milli Parkı’nda vatandaşlar, yaralı halde yavru Su Samuru buldu.Vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ekipler, yaralı yavru Su Samuru’nu alarak tedavisi için veteriner hekime götürdü. Ayağında yara bulunan Su Samuru’nun tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğal ortamına bırakılacağı belirtildi.

Vatandaşların haber vermesi üzerine yaralı yavru Su Samuru’nu aldıklarını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlisi Hasan Boy," Veteriner hekim tarafından tedavisi ve bakımı yapıldı. İyileştiğine emin olduğumuz zaman bulunduğu bölgeye bırakacağız. Bu, Munzur Vadisi’nde farklı türlerin ne kadar geniş popülasyona sahip olduğunu gösteriyor. Bu tür hayvanların kıymetini bilmek lazım. Nesli tehlike altında olan bir tür” dedi.

"Tedavisini yaptık"

Su samurunun tedavisini yapan Veteriner Hekim Baran Kar ise, “Vatandaşlar tarafından Munzur Vadisi Milli Parkı’nda bulunmuş. Rahatsızlık şüphesiyle geldi. Vücudun belli yerlerinde kesikler var. Ya bir yere batmış ya da yaban hayvanları tarafından saldırıya uğramış. Onlar için gerekli tedaviyi yaptık. Antibiyotik tedavisi uyguladık. Birkaç gün müşahede altında tutacağız. Sağlık durumu iyi olunca doğaya salacağız. Bunlar suda yaşayan ve balıklarla beslenen hayvanlar” diye konuştu.

Bulunan yavru Su Samuru’nun, IUCN nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesi ile bitki ve hayvan türlerinin dünyadaki en kapsamlı küresel koruma durumunda olduğu öğrenildi.