Komşu şehirde korkutan vaka artışı

Malatya'da yeni tip korona virüs vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. Vali Aydın Baruş, 1 Temmuz sonrası vakaların artışa geçtiğini belirterek, şu ana kadar 44 vatandaşın hayatını kaybettiği Malatya'da vaka sayısının 2 bini geçtiğini ifade etti.

Komşu şehirde korkutan vaka artışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da koronavirüs vaka sayısı merak edilirken komşu şehir Malatya’da bir kez daha vaka sayısı açıklandı. Malatya Valisi Aydın Baruş, İl Pandemi Kurulu toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyerek koronavirüs (kovid-19) salgını ile ilgili yapılan çalışmalar ve Malatya’daki son durum hakkında bilgi verdi.

“ŞUANDA AKTİF OLARAK TAKİP EDİLEN BİN CİVARINDA HASTAMIZ VAR”

Malatya Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Baruş, Malatya’da 1 Temmuz’a kadar düşük sayılarla seyreden salgın sürecinin bu tarihten sonra sürekli bir artışla kendisini gösterdiğini kaydederek, şunları söyledi: “Özellikle son 2 gündür günlük 100’lü rakamları aşan hasta sayılarına ulaştık. Toplamda pozitif vaka sayımız 2 binin üzerine çıktı. Şuanda aktif olarak takip edilen bin civarında hastamız var. Maalesef 44 vatandaşımızı koronavirüs salgını nedeniyle kaybettik. 6 binin üzerinde vatandaşımız pozitif vakanın temaslısı olarak evlerinde izole edildiler” dedi.

“HER SOKAKTA EN AZ BİR POZİTİF VAKAMIZ OLDU

Vali Baruş, “Hasta sayılarından da anlaşıldığı üzere artık neredeyse hepimizin çevresinde en az bir tane koronavirüs hastalığına yakalanmış veya geçirmiş bir tanıdığımız var. Neredeyse her sokakta en az bir pozitif vakamız oldu. Muhtemelen bundan sonraki günlerde de benzer durumlarla karşılaşacağız” dedi.