Konteyner kentteki depremzedeler dertli

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası birçok vatandaş konteyner kentte yaşamaya başladı. Konteyner kentte yaşayan Sümeyra Ateş de bunlardan sadece biri.

Konteyner kentteki depremzedeler dertli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremzede Sümeyra Ateş, Son Dakika 23 haber merkezine ulaşarak deprem mağdurlarının sesi oldu.

YAZ AYLARINI YANARAK GEÇİRDİK, KIŞI DA DONARAK GEÇİRECEĞİZ

Konteyner kentte yaşayan Sümeyra Ateş, Elazığ depreminde mağdur olan kesim bir tek konteyner kentte oturan vatandaşlar olduğunu söyleyerek: 'Burada yaşayan vatandaşlar durumları olsaydı konteyner kentte oturmazlardı. Yaz aylarını yanarak geçirdik, kışı da donarak geçireceğiz. Yetkililer, televizyon programlarına katılıp hak sahiplerine evler verildikçe konteynerda oturan kiracılar boşalan kiralık evlere geçebilir diyorlar. Şunu atlıyorlar kiralar 1.500 TL ile 1.700 TL arası. Konteyner kentte oturan kiracıların da TOKİ ye dâhil olmasını istiyoruz. Konteyner kentte halkın mağduriyetini kimse sormuyor. Ne halde yaşadığımız görmüyorlar. Gelip bir hafta yaşasınlar, nasıl mağduriyet çektiğimiz görsünler. Ev kiralasak bile kira fiyatları çok pahalı. Geçinemiyoruz, aylık gelirimiz belli’ ifadelerine yer verdi.

LÜTFEN ARTIK SESİMİZİ DUYUN

Kiracılara da hak tanınmasını, destek verilmesini Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve yetkililerden beklediklerini vurgulayan Sümeyra Ateş “ 80 yaşındaki komşum bu yazı ağlayarak geçirdi. Asıl mağdur biziz, neden bize sahip çıkmıyorlar. Parası olan depremzedeler zaten evlerde yaşıyorlar. Bir mağdur varsa burada yaşayan vatandaştır. Lütfen artık sesimizi duyun. Sayın Cumhurbaşkanımız her konuya hâkim olamaz. Bu konteyner kentte yaşayan halkın durumunu bildirmesi gereken il yöneticileridir” şeklinde aktardı.