Köyde yapılan heyelan tatbikatı gerçeği aratmadı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü köyünde yapılan heyelan tatbikatı gerçeği aratmadı.

Köyde yapılan heyelan tatbikatı gerçeği aratmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü köyünde yapılan heyelan tatbikatı gerçeği aratmadı.

AFAD ekibinden 15, UMKE ekibinden ise 5 kişinin katıldığı tatbikatta jandarma ekipleri olay yeri güvenliğini sağladı. Köy muhtarı ve köylüler de ekiplere yardım etmek için yaralı rolü yaptı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selami Mutlu 5 ilde eş zamanlı tatbikat yapıldığını belirterek, AFAD olarak afet öncesi hazırlıklarını güçlendirerek, afetlere karşı daha bilinçli bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Mutlu, "Ekiplerin heyelan tatbikatı canlandırmasında muhtarlıktan yapılan ihbar üzerine ekiplerin olay yerine intikal edişinin ardından afet bölgesinde yürütülmesi gereken çalışmaları senaryo gereği yerine getirdiler. Jandarma ekiplerine ait arama köpeği ile enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için arama çalışması yapıldı" dedi.