Kral Selman'dan net cevap!

Suudi Arabistan kralı Selman'dan yıllar sonra düzelen Türkiye ile ilişkileri bozmak isteyenlere net bir cevap geldi.

Kral Selman'dan net cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da öldürülmesinden sonra gerileyen Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinde yeni bir döneme girildi.

22 Haziran’da Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 2 saat süren bir baş başa görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmenin ardından ortak bildiri yayınlanırken iki ülkenin karşılıklı ticaretin çeşitlendirilmesi, yatırım fırsatlarının araştırılması, çeşitli alanlarda somut ortaklıkların oluşturulması, saku ve özel sektördeki iletişimin arttırılması konularının görüşmede ele alındığı aktarılmıştı.

Suudi Arabistan'da 2018'den beri uygulanan Türk ürünleri üzerindeki ambargolar kaldırılırken, normalleşmeye başlayan ilişkilerle birlikte iki ülke arasındaki seyahat yasağı da kaldırılmıştı.

“İKİ ÜLKENİN ARASINI BOZMAK İSTEYENLER BAŞARILI OLAMAYACAK”

İki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden inşa edilmesinin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki gerginlik iddialarına yönelik olarak "Ben ve Erdoğan olduğu sürece iki ülkenin arasını bozmak isteyenler başarılı olmayacak." ifadelerini kullandı.