Kriko ile girdi 15 dakikada 5 bin liralık mal çaldı

Diyarbakır'da hırsızlar, kriko yardımı ile girdikleri marketten, 15 dakika içinde 5 bin liralık eşya çalıp kayıplara karıştı.

Kriko ile girdi 15 dakikada 5 bin liralık mal çaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da hırsızlar, kriko yardımı ile girdikleri marketten, 15 dakika içinde 5 bin liralık eşya çalıp kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre merkez Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde yaklaşık bir hafta önce faaliyete giren bir markete bugün sabaha karşı saat 04.30 sıralarında hırsız girdi. Gecenin zifiri karanlığında marketin önüne gelen hırsızlardan biri, önce dışarıda bulunan güvenlik kamerasının yönünü değiştirerek kendilerini çekmelerini engelledi. Daha sonra yanlarında getirdikleri kriko yardımı ile elektronik kepengi kaldıran hırsızlardan biri, yüzünün görünmemesi için elbisesini yüzüne geçirerek dükkana girdi. Bir süre sonra eline aldığı poşetle sigaraların bulunduğu reyona gelen hırsız, raftaki tüm ürünleri poşete doldurdu. Rahat tavırlar sergileyen hırsız, daha sonra kasada bulunan paraları da alarak geldiği gibi dükkandan çıktı.

Sabah saatlerinde iş yerine gelen Gani Ekin, gördüğü manzara karşısında şok geçirdi. Hemen güvenlik görevlilerine haber veren iş yeri sahibi, yaklaşık 5 bin liralık zarara uğradıklarını söyledi. Ekin, "Burada yeteri derecede güvenlik önlemi yok, alınan bekçilerin sokakta gezmeleri lazım. Hırsızlar istedikleri gibi gezebiliyor. Zanlıların yakalanmasını istiyorum" dedi.

Polis, yaptığı incelemenin ardından zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.