Kulp'ta altyapı çalışmalarına başlandı.

Diyarbakır'ın Kulp Belediyesi, ilçe merkezinin 30 yıllık su ve altyapı sorununu çözmek için 21 Ağustos 2017'de 13 milyon 103 bin 900 TL'ye ihale ettiği projelerin yapımına başladı.

Kulp'ta altyapı çalışmalarına başlandı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Kulp Belediyesi, ilçe merkezinin 30 yıllık su ve altyapı sorununu çözmek için 21 Ağustos 2017’de 13 milyon 103 bin 900 TL’ye ihale ettiği projelerin yapımına başladı.

Kulp’ta kanalizasyon ve içme suyu şebekesi sorunlarının ortadan kaldırılması için ihale eden projenin çalışmalarına başlandı. DİSKİ Genel Müdürlüğünce bir çok mahalle ve sokaklarda başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Dülgeroğlu alt yapı sorunun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Dülgeroğlu, “Göreve geldiğimizde 30 yıldır alt yapı sıkıntısının yaşandığını tespit ettik. Bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşması için Diski Genel Müdürlüğüne gerekli başvuruları yaptık. Başvurumuzdan sonra programa alınan alt yapı projelerinin hazırlanıp ihale edildikten sonra çalışmalara başlandı. Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra İlçe Merkezinde bulunan bütün yolları aynı sezon içerisinde bitirip sağlıklı bir ulaşım hizmeti sunacağız” dedi.

İlçede, 32 kilometre kanalizasyon ile 31,5 kilometre içme suyu şebekesi yapılacak. Çalışmaların 520 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.