Kulp'ta drama kursu açıldı

Diyarbakır'ın Kulp Belediyesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açılan drama kursuna kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Kulp'ta drama kursu açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Kulp Belediyesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açılan drama kursuna kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Kayıtlı kursiyerlerin dışında çok fazla talep aldıklarına değinen eğitmen Elif Ruşen Taşkıran, “Drama yöntemlerinde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için bireyin dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Düş gücünü geliştirir ve zenginleştirir. Estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Eleştirel düşünme yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunur. Drama, insanları neşelendirir, umut ve iyimserlik duyguları oluşturur. Drama bireyde iyi bir edebiyat deneyimi oluşturur ve daha sayamadığım yararları olan drama kursumuzun kursiyerlerimize çok şey katacağına inanıyorum. Drama insanın kendi insan yönüne erişme köprüsüdür. Üç aylık kursumuzun sonunda kursiyerlerimizle bir oyun sahnelemeyi hedefliyoruz” dedi.