'Kültürü ve musikisi olmayan şehirler donuk şehirlerdir'

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehrin kültür, sanat camiasına önemli hizmetleri olan Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu kurucusu ve emekli koro şefi Naci Sönmez tarafından oluşturulan 'Fasl-ı Bahar Korosu'nu' ziyaret etti.

'Kültürü ve musikisi olmayan şehirler donuk şehirlerdir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fasl-ı Bahar Korosu hakkında bilgiler veren Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Naci Sönmez, Elazığ Belediyesi Korosu’na müracaat edenlerin yüzde doksanının Fasl-ı Bahar Korosu mensuplarından oluştuğunu belirterek ziyaretlerinden dolayı Başkan Yanılmaz’a teşekkür etti.

Musikide özel yeri olan bir şehirde bu tür çalışmaların çok fazla olması gerektiğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “ Bizlerin görevi bu tür çalışmalara destek vermek, sahip çıkmak, yardımcı olmaktır. Ne kadar çok çalışan olursa ne kadar çok musikimizin derinliklerine inenler olursa Elâzığ kültürünü o kadar yaşatmış oluruz. Şehirleri şehir yapan yolları, kaldırımları, parkları, binaları değildir. Şehirleri şehir yapan kadim medeniyetidir, kültürüdür, sanatıdır, musikisidir. Kültürü, sanatı, musikisi olmayan şehirler donuk şehirlerdir. Biz göreve başladığımız günden itibaren kültür etkinliklerine önem verdik. Belediye Konservatuarı Korosu bizim önemle üzerinde durduğumuz bir faaliyettir. Sağ olsun Naci Sönmez hocamız böyle bir konuyu da gündeme getirince hemen sorumluluğu kendisine verdik. Bundan sonra yapacağınız çalışmalar etkinlikler belediyenin himayesi altında olacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Yanılmaz ve Fasl-ı Bahar Korosu topluluğu daha sonra Elazığ musikisinin eşsiz eserlerini yorumladılar.