Kutlu'dan Mehmet Akif Ersoy'u anma mesajı

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kutlu'dan Mehmet Akif Ersoy'u anma mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Tarihi, marşına ilham olmuş bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum. İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıldönümünü kutlu olsun” dedi.

Bütün şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini vurgulayan Kutlu, “Hürriyet ve vatan sevgimizin belirgin bir şekilde ifade edildiği, en zor dönemlerde bile milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 günü kabul edilmiştir. Bundan 97 yıl önce üstad Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan Milli Marşımız, kabulünden sonra dalda dalga yurdun dört bir yanına yayılarak, en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynağı olmuştur. Ömrünü vatana, millete adayan milli şairimizin yazdığı İstiklal Marşımız da sahip olduğumuz diğer bütün değerler gibi bağımsızlık mücadelemizin izlerini taşımaktadır. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümünü ve milli marşımızın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.