KYK Elazığ öğrencilerinin programı yoğun

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan kız ve erkek öğrenciler eğitim öğretim yılının yeni başlamasına karşın gerçekleştirdikleri yoğun programlar ile adından söz ettiriyorlar.

KYK Elazığ öğrencilerinin programı yoğun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında, uyum programı kapsamında toplam 7 yurtta da konferans ve söyleşiler gerçekleştirilirken, Harput kız yurdunda obeziteyle mücadele konulu konferans Dr. Birsen Ademoğlu tarafından, Yeni Yaşam adlı oryantasyon konferansı da Psikolog Yılmaz Kaplan tarafından Hazar Yurdunda verildi.

Kredi Yurtlar Kurumunun Gelin Tanış Olalım Projesi doğrultusunda ise Elazığ’ın önemli tarihi noktaları da kız ve erkek yurtlarında kalan öğrenciler için gezdirildi.

Yine Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamındaysa erkek ve kız yurtlarında kalan bir çok gencimiz Harput ve şehir merkezinde ki camilere ziyaretlerde bulunup buralarda görev yapan din görevlilerinin haftalarını tebrik ettiler. İl Müftüsü Yusuf Sarıkayayı’da makamında ziyaret etmeyi unutmadılar.

Konuyla ilgili bir değerlendirme de bulunan KYK Elazığ İl Müdürü Suphi Döner de “ Geleceğimizin teninatı olan gençlerimizin emin ellerde olduğuna vurgu yaparak, Kredi Yurtlar Kurumunun günümüzde sadece barınma ve öğrencilerine burs veren bir kurum olmanın dışında sosyal yaşamlarına da katkı sunan bir anlayışla görev yaptığını” belirtti.