KYK'lı gençlere 15 Temmuz anlatıldı

KYK'lı gençler Esat Kabaklı Konseri ve Prof. Dr Mehmet Çelik'in konferansına yoğun ilgi gösterdi.

KYK'lı gençlere 15 Temmuz anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler için gerçekleştirilen ve 15 Temmuz hain darbe girişimin öncesi ve altında yatan nedenlerinin anlatıldığı  “Bil Evlat” isimli program Belediye Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik’in konferansı ve THM Sanatçısı Esat Kabaklı’nın eserleriyle yer aldığı programda ilk olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürü Süphi Döner söz aldı. Katılımcılara teşekkür eden İl Müdürü Döner, “15 Temmuz akşamı bu ülkenin vatandaşlarının vergileriyle maaş alan ve yine bu ülkenin vatandaşlarının vergileriyle alınan silahlarının bu ülkenin vatandaşlara döndürülmesinin kabul edilemez olduğunu” ifade ederek, ”Bunun altında yatan temel nedenleri Prof. Dr. Mehmet Çelik hocamız bu akşam bizlerle paylaşacak” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik’de yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika süren ve katılımcıların ilgiyle dinlediği konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin altında yatan nedenleri ve Türkiye de geçmişten bu yana yapılan askeri darbelerin nasıl gerçekleştiğini anlattı.  Prof. Dr. Çelik : “Günümüzde üniversite dönemi ve öncesinde okuyan gençlerin darbeyi, bu ülkenin askerlerinin Başbakanlığa giderek askerleri güçlerin yönetime el koyduğunu ve buraya falanca kişinin atamasının yapıldığının bu kişiye tebliğ edilmesinden ibaret olduğunu düşündüklerini” kaydederek, 15 Temmuz gecesi bu gençlerin darbenin ne kadar kötü bir şey olduğuna bizzat şahitlik ettiklerini kaydetti.

FETÖ Terör örgütünün benzeri yapılanmalarının Irak ve Pakistan gibi ülkelerde de olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Çelik; Pakistan’ın istihbarat biriminin hızlı davranmasıyla bu girişimin engellendiğini ancak Irak’da Saddam’ın devrilmesinde FETÖ benzeri yapının etkili olduğunu söyledi.

Türkiye’nin son dönemde özellikle ekonomik anlamda yaptığı hamlelerden dış güçler rahatsız olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelik: “Güçlü bir Türkiye onları rahatsız ediyor” dedi.

Programın son bölümündeyse Kredi ve Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü tarafından iki öğrenciye hediye çeki ve iki öğrenciye de tablet hediye edilmesi için çekiliş yapıldı.