Lice şehidi memleketine uğurlandı

Diyarbakır'ın Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında devam eden Bayrak 41 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Tolga Topçuoğlu müşterek operasyonu esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şirin'in cenazesi törenle memleketine uğurlandı.

Lice şehidi memleketine uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’ın Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında devam eden “Bayrak 41 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Tolga Topçuoğlu” müşterek operasyonu esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şirin’in cenazesi törenle memleketine uğurlandı.

Teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ergani Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Ali Şirin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü. Şehit Uzman Çavuş için 7. Kolordu Komutanlığı’nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Vali Yardımcıları Tuğba Koşal, Mehmet Çağrı Özpolat ve Sercan Gökdemir, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Özel, Kayapınar İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, Sur İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, askeri ve mülki erkan, şehidimizin ailesi ve silah arkadaşları katıldı.

Tören, şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. Yüzbaşı Aydın Aslan tarafından birlik adına yapılan konuşmanın ardından şehidin ruhuna dualar okundu.

Törenin sonunda şehidin naaşı defnedilmek üzere memleketi Çorum’un Dodurga ilçesine uğurlandı.