Mahalleli isyanda, park yeri rant yeri oldu!

İlimiz Akpınar Mahallesi'nde bulunan ve yıllardan beri karayolları personellerine lojman olarak hizmet sunan arazinin satışının gündeme gelmesi tepkiyle karşılandı.

Mahalleli isyanda, park yeri rant yeri oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bosna Hersek Bulvarı üzerindeki mülkiyeti Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne ait 9 bin 261 metrekarelik arsanın Özelleştirme İdaresi tarafından satılmasına karar verilmesi ve bu kararın Resmi, Gazete’de yayınlanması şehirde infiale sebep oldu.

 

CADDE KAPATARAK PAZAR YAPILAN BİR BÖLGEDE

Satışa çıkartılan alan, dört caddenin trafiğe kapatılarak cumartesi pazarının kurulduğu bir alanın yanında bulunuyor. Yerel yöneticiler, çevre mahalle muhtarları ile vatandaşların bu alana yeraltı kapalı otopark, cami, park ve kapalı ve modern bir semt pazarı yapma girişimlerinin olduğu bir süreçte, söz konusu arazinin satışa çıkartılması vatandaşlarda şok etkisi yarattı.

SESİMİZİ YÜKSELTELİM

Şehrin resmi kurumları ile milletvekilleri ve STK’ların yapılan bu yanlıştan dönülmesi için ortak çalışma yapmaları gerektiğini ifade eden mahalle sakinleri bu konuda parti arımı gözetilmeden tüm siyasi partilerin de sürece katkı vermelerini beklediklerini ifade ettiler.