Mahkeme 'Çocuklara babası bakabilir' dedi

Erzurum'un Oltu ilçesinde eşi tarafından terk edildikten sonra 3 çocuğu Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü tarafından alınan baba, evlatlarına mahkeme kararı ile kavuştu. Çocuklarını yuvadan alan baba Karakoç, Ne olur beni evlatlarımdan ayırmayın dedi.

Mahkeme 'Çocuklara babası bakabilir' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’un Oltu ilçesinde eşi tarafından terk edildikten sonra 3 çocuğu Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü tarafından alınan baba, evlatlarına mahkeme kararı ile kavuştu. Çocuklarını yuvadan alan baba Karakoç, "Ne olur beni evlatlarımdan ayırmayın" dedi.

Oltu’da geçimsizlik nedeniyle 2 yıl önce eşi tarafından terk edilen Murat Karakoç, ikisi erkek, biri kız 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi vermeye başladı. Yaklaşık 4 ay önce Karakoç’un evine incelemeye giden Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri evde yalnız gördükleri 3, 5 ve 7 yaşındaki çocukları bakım altına aldı. Eve geldiğinde çocuklarının alındığını gören baba çılgına döndü. Çocuklarının arkasından gözyaşı döken baba evlatlarına kavuşmak için hukuk mücadelesi başlattı.

Erzurum’daki yurtlarda kalan çocuklar da ortama uyum sağlayamayıp sürekli babalarını istemesi üzerine mahkeme evlatların babalarına teslim edilmesi kararını verdi. Bunun üzerine Murat Karakoç, çocuklarını Erzurum’daki yurtlardan alarak ilçedeki evine götürdü. Çocuklarına bakmak için hiçbir iş yapmadığını ifade eden Murat Karakoç "Eşim, çocuklarımla beni bırakıp gitti. Evlatlarıma hem analık hem de babalık yapmaya başladım. Bir gün alışverişe gittiğimde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri de evime gelmiş. Çocukları yalnız görünce alıp götürmüşler. Mahkemeye müracaat ettim ve bir ay sonra evlatlarıma kavuştum. Ben onlara en iyi şekilde bakarım. Ne olur beni evlatlarımdan ayırmayın. Benim bir evladıma başkanın bakmasını asla istemem. Çocuklarıma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ayda bin 100 lira bakım parası ile birlikte komşularımızın ve kaymakamlığın desteği ile rahatlıkla bakıyorum. Bir evladının yeri her zaman ailesinin yanıdır. Ben aç kalsam bile onları aç bırakmam" dedi.

Kardeşleri Kağan (5) ve Kadir (3) ile birlikte babalarının yanında kalmak istediklerini söyleyen 7 yaşındaki Esma Karakoç ise, "Biz babamızdan ayırmayın" dedi.