Malatya Valisi Mustafa Toprak:

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Çölyak hastalığına dikkat çekerek, Çölyak hastalarına karşı hepimiz daha duyarlı olmalıyız dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Çölyak hastalığına dikkat çekerek, "Çölyak hastalarına karşı hepimiz daha duyarlı olmalıyız" dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu ve dernek üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Başkan Karslıoğlu Vali Toprak’a kendilerini kabul etmesi dolayısı ile teşekkürlerini ileterek derneğin faaliyetleri ve Çölyak hastalarının Malatya’da yaşadığı sorunlar hakkında Vali Toprak’ı bilgilendirdi. Başkan Karslıoğlu, Çölyak hastalarının özellikle ekmek ve buğdayla yapılan ürünlerde bulunan gluten maddesi nedeni ile bu gıda ürünlerini tüketemediklerini, tükettikleri zamanlarda ise hastalandıklarını, bu hastalığında toplumda fazla bilinmemesine rağmen çok yaygınlaştığını ve Malatya’da 600’e yakın Çölyak hastası bulunduğunu belirtti.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, Çölyak hastalığına karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade ederek, “Çölyak hastalarına karşı hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Biz de valilik olarak derneğin faaliyetlerine destek vereceğiz” şeklinde konuştu.