Malatya'da 'Büyüklerimize hürmet kararımız evet' programı

AK Parti Malatya Sosyal Politikalar Başkanlığının organizasyonu ile yaşlılar haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Malatya'da 'Büyüklerimize hürmet kararımız evet' programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Malatya Sosyal Politikalar Başkanlığının organizasyonu ile yaşlılar haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığının 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği ‘Büyüklerimize hürmet kararımız evet’ programı Malatya’da yeni Nikah Sarayında düzenlendi. Programa Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Sosyal Politikalar Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Şahin Karahan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Daire Başkanı Murat Nalçacı ile, AK Parti il başkan yardımcıları, teşkilat üyeleri, muhtarlar derneklerinin başkanları ve yaşlılar katıldı.

Programın açılışında konuşan Malatya AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Şahin Karahan, AK Parti olarak insanı merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla büyüklere yük değil servet olarak baktıklarını ifade ederek “Sizlerin geçimlerinizi kolaylıkla karşılamanızı, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmenizi amaçlamaktayız. Bizler siz kıymetli büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içinde, erdem ve deneyim kaynakları olarak görmekte; sizlere hürmet ve itibar etmeyi inancımızın ve geleneğimizin temel bir unsuru olarak kabul etmekteyiz” diye konuştu.

Kurucu Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve talimatı ile Sosyal Politikalar Başkanlığını bünyesinde 22 Temmuz 2004 tarihinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezini kurduklarını hatırlatan Karahan, “Büyüklerimiz için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalıklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bugün hamd olsun 81 il ve 970 ilçe teşkilatımızda hizmet veren Yaşlılar Koordinasyon Merkezimiz ile sizlerin yaşadığı her türlü sıkıntıda yanınızda olmayı hedefliyoruz.

Bu merkezimiz ve bakanlıklarımızın önemli çalışmaları ile birçok politika geliştirdik. İlk kez hayata geçirdiğimiz “evde bakım ve evde sağlık hizmetleri”, yaşlı yaşam evlerin projesi, maaş kuyruklarında çekilen çileye son vermek, 65 yaş üstü aylığını artırmak, ücretsiz ulaşım imkanları, yaşlı dostu mekanlar, otel konforundan huzurevleri siz değerli büyüklerimize hizmetlerimizin yalnızca ufak bir kısmıdır” ifadelerine yer verdi.

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma da değinen Karahan, “Biz bunlarla sınırlı kalmak istemiyoruz, attığımız her adımda ayağımıza dolanan parlamenter sistemden kurtularak icraatlarımızın daha büyük çapta olmasını istiyoruz” dedi.

Güçlü Türkiye’nin önünü daha da açacak bir sistem değişikliğine gidildiğini belirten Karahan şunları söyledi:

“16 Nisan bizlere çok şey ifade ediyor ama eminim sizlere daha çok şey ifade ediyor. 16 Nisan’da evet demek, geçmişe perde çekerek evlatlarınızın, torunlarınız geleceğini inşa etmek demek, evet demek Rahmetli Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayalini gerçekleştirmek demek. 16 Nisan’da evet demek 1960’ları, 1980’leri, 28 Şubatları, işgal girişimleri ve darbeleri, darbe anayasalarını, 15 Temmuzları bir daha yaşamamak demek inşallah.”

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde vatan müdafaası için yaşlı genç demeden herkesin meydanlara koştuğunu hatırlatan Karahan, “Sizler hepimizden çok daha iyi biliyorsunuz darbe dönemlerinin canım ülkemize ne acılar yaşattığını, nasıl geri götürdüğünü hatırlarsınız. İnanıyorum ki 16 Nisan’da herkesten önce sizler sandıklara gidecek ve bir daha o görüntüler yaşanmasın diye hep birlikte ‘kararımız evet’ diyeceksiniz. Bizim kararımız belli “Büyüklerimize Hürmet, Kararımız evet” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yaşlıların toplumdaki önemine değinerek “Sizlerin anne ve babanıza göstermiş olduğunuz hürmet ve saygı sizin de çocuklarınız tarafından size gösterilir” dedi.

Önümüzde 16 Nisan halk oylamasının olduğunu belirten Gürkan, “Şimdi durup dururken 16 Nisan referandumu toplumun önüne gelmedi. Devletimizin bir beka sorunu var. Şapka düştü kel göründü. Herkesin gerçek yüzü ortaya çıktı. Bu ülkenin üzerinde büyük emelleri olanlar bu coğrafya üzerinde bin yıldan beri bağımsız ve özgür bir toplum olan Türk toplumuna diz çöktürmek istiyorlar. Ama bu millet tarih boyunca hiç kimseye diz çökmedi, bundan sonra da bu millete kimse diz çöktüremeyecektir” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta konuşmasında 15 Temmuz’da yaşanan kalkışmaya değinerek “ Bu milletin tankını, topunu, uçağını ve silahını millete doğrultmuş hainlere karşı 15 Temmuz’da göğsünü siper etmiş bir milletiz.

16 Nisan’da milletin geleceğini oylayacağını kaydeden Başkan Polat, “İnşallah darbelere karşı, vesayetlere karşı yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine evet diyerek 17 Nisan günü yeni bir güne uyanacağız” dedi.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemi ile daha hızlı ve etkin karar alınan bir döneme girileceğini belirten Polat, yaşlılar haftası nedeniyle düzenlenen programı düzenleyen AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı’na da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program sinevizyon ve yemek ile son buldu.