Malatya'da huzur uygulamasında 3 bin kişi sorgulandı

Emniyet Genel Müdürlüğünün tüm Türkiye'de gerçekleştirdiği 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması-4' kapsamında Malatya'da da eş zamanlı uygulama yapıldı.

Malatya'da huzur uygulamasında 3 bin kişi sorgulandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emniyet Genel Müdürlüğünün tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği ’Türkiye Güven Huzur Uygulaması-4’ kapsamında Malatya’da da eş zamanlı uygulama yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün genel asayiş, kamu düzeninin sağlanması ve terör örgütlerinin muhtemel eylemlerinin engellenmesi amacıyla 81 ilde eş zamanlı başlattığı “Türkiye Güven Huzur Uygulaması 4” Malatya’da da gerçekleştirildi.

Malatya’da 538 polisin 105 ekip halinde katıldığı uygulamaya 2 arama köpeği de eşlik etti. Umuma açık yer ve 33 sabit noktada yapılan denetimler sonucunda toplam 3 bin 19 şahsın sorgulandığı belirtildi. Yapılan sorgulamalar neticesinde 4 kişi gözaltına alınırken 1 şahıs hakkında ise adli ve idari işlem yapıldığı bildirildi. Uygulama boyunca 576 araç kontrol edilirken denetimler sonucunda 17 araca cezai işlem uygulandığı belirtildi. 2 aracın trafikten men edildiği uygulamalarda 153 iş yerinin de kontrol edildiği ifade edildi.

Yapılan uygulama sonucunda 1 tabanca, 50 mermi, 1 kesici delici alet, 3 gr esrar tabir edilen madde ve 149 uyuşturucu hap ele geçirildiği bilgisi verildi.

Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, huzur uygulamasına katılan ekipleri ziyaret etti. Sabit yol uygulamaları sırasında ziyaret yapan Urhal, burada çalışmalar hakkında bilgiler aldı.